3 manieren waarop iOS 11 meer opslagruimte bespaart dan ooit

Lars Paijmans
21 september 2017, 14:59
2 min leestijd
3 manieren waarop iOS 11 meer opslagruimte bespaart dan ooit

iOS 11 doet zijn best om jou meer te laten doen met het geheugen op je iPhone en iPad. Op drie slimme manieren wordt het geheugenverbruik beperkt.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 geheugen besparen: drie slimme technieken

iOS 11 heeft wat slimmigheden aan boord die het geheugenverbruik verminderen. In totaal zijn er drie opvallende functies die hiervoor zijn ontworpen. Voor de ene hoef je niets te doen, terwijl je de anderen bewust moet aanzetten. We nemen ze hieronder met je door.

1. Foto’s nemen de helft minder ruimte in beslag

Apple voegt twee nieuwe codecs toe aan de iPhone en iPad die speciaal voor fotografie bedoeld zijn. Dankzij ondersteuning voor HEVC (High Efficiency Video Codec) en HEIF (High Efficiency Image Format) nemen foto’s tot twee keer minder ruimte in beslag, zonder kwaliteit te verliezen.

iOS 11 geheugen besparen

Dit komt omdat HEVC een betere compressietechniek gebruikt. HEIF zorgt er vervolgens voor dat je gecomprimeerde foto’s ook gewoon naar andere smartphones gestuurd kunnen worden. Hier hoef jij als gebruiker niets voor te doen. Na het installeren van iOS 11 wordt de techniek automatisch toegepast.

2. Ongebruikte apps automatisch verwijderen

Hoe langer je een Apple-apparaat gebruikt, hoe meer apps je er op installeert. In de meeste gevallen voegen deze handige functies toe aan je iPhone of iPad, maar na verloop van tijd verzamelen sommige alleen stof op je toestel.

iOS 11 geheugen besparen

Met de komst van iOS 11 weet Siri welke apps je wel en niet gebruikt en kan de assistent deze automatisch verwijderen. Je gegevens blijven bewaard, maar je moet de app wel weer zelf uit de App Store downloaden. De optie moet je (gelukkig) wel even zelf aanzetten in de App Store-instellingen.

3. Aanbevelingen over app-opslag

In de Instellingen van je iPhone en iPad kon je altijd al zien hoeveel ruimte specifieke apps in beslag nemen. Met iOS 11 wordt dit menu verder uitgebreid met aanbevelingen. Afhankelijk van de manier waarop je jouw iPhone of iPad gebruikt, geeft het menu praktische tips om geheugen te besparen. Zo stelt iOS voor om iMessage in iCloud te bewaren, ongebruikte apps te verwijderen en meer. Tik je vervolgens op een app die veel geheugen opslokt, dan krijg je voortaan meer inzichten hierover.

iOS 11 geheugen besparen

Naast de grootte van de app zie je bijvoorbeeld ook hoeveel ruimte documenten en gegevens innemen. Jij hebt vervolgens de keuze om de app te deïnstalleren of te verwijderen. Bij het deïnstalleren blijven gegevens en documenten bewaard, zodat deze worden teruggezet als je de app opnieuw downloadt. Kies je voor verwijderen, dan worden alle gegevens volledig van je toestel gewist.

Het laatste nieuws over Apple

Categorie: iOS
Spotlight: Apple
Versie: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's