Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Publieke bèta iOS 10 nu beschikbaar, en zo installeer je het

Wouter Nijsen
7 juli 2016, 19:20
2 min leestijd
Publieke bèta iOS 10 nu beschikbaar, en zo installeer je het

Apple heeft de publieke bèta van iOS 10 beschikbaar gemaakt. Dit betekent dat iedereen met de nieuwe iOS-versie aan de slag kan. Zo download je het besturingssysteem op jouw iPhone, iPad of iPod touch.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10 publieke bèta uitgebracht

De bèta van iOS 10 was eerder alleen voor ontwikkelaars beschikbaar, maar nu kan ook het grote publiek met de nieuwe iOS-versie aan de slag. Apple kondigde tijdens WWDC 2016 aan dat iedereen kan meedoen met het testprogramma. Om iOS 10 op je iPhone, iPad of iPod touch te downloaden, dien je je aan te melden bij het bètaprogramma van Apple. Doorloop hierna de stappen om de software naar je apparaat te sturen. Het besturingssysteem weegt circa 1,8GB. Zorg ervoor dat de accu van je toestel voor 50 procent is opgeladen of aan het stroom hangt, voordat je met de installatie begint.

iOS 10 wallpaper downloaden

Houd er rekening mee dat het om een vroege versie van iOS 10 gaat, waardoor de software nog bugs bevat en onstabiel kan zijn. Het is daarom verstandig om voor het installeren een back-up van je iOS-apparaat te maken, zodat je geen belangrijke data kwijtraakt. Apple lanceerde vanavond ook de publieke bèta van macOS Sierra.

Dit is er nieuw in iOS 10

iOS 10 is de opvolger van iOS 9 en brengt diverse belangrijke verbeteringen met zich mee. Zo krijgt Siri bijvoorbeeld een grotere rol in de software, doordat de spraakassistent je nu ook helpt bij het zoeken van bestanden en (binnen) apps. Siri wordt ook opengesteld voor ontwikkelaars, waardoor zij de slimme assistent in hun apps kunnen inbouwen.

Ook nieuw is Raise to Wake, een functie die het makkelijker maakt om je iPhone te bekijken, zonder dat je het scherm hoeft aan te raken. Til simpelweg je iPhone op en je ziet meteen je notificaties en ontvangen berichten. Ook is het vergrendelde scherm van je iOS-apparaat veranderd in iOS 10, zodat je notificaties je wallpaper niet meer donker maken en een stuk interactiever worden met 3D Touch.

Lees ook: doet iMessage er in iOS 10 weer toe?

Verder krijgt berichten-app iMessage een grote update. Je kunt grotere emoji gebruiken, waarbij de app gaat raden welk gezichtje je wilt gebruiken. iMessage krijgt ook een eigen App Store, waardoor gebruikers stickers en extensies voor de app kunnen downloaden. Een overzicht van alle nieuwe functies vind je in onze uitgebreide iOS 10-dossier.

iOS 10 preview

Op de redactie van iPhoned draaien we al een tijdje de bèta van iOS 10 en we hebben alle functies grondig getest. In onze uitgebreide iOS 10 preview lees je wat we tot nu toe van de iOS-versie vinden. In september wordt iOS 10 officieel uitgebracht.

iOS 10 review: dit is er nieuw!

Hoe bevalt de bèta van iOS 10 bij jou? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Lees het laatste nieuws over iOS 10

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu