Instagram introduceert videobellen, Spotify-integratie en andere nieuwe functies

Michel van 't Klaphek
2 mei 2018, 13:08
2 min leestijd

Met de nieuwe Instagram-update is het mogelijk om videochats met vrienden te houden. Ook kun je Spotify-nummers voortaan direct in je Story gebruiken en zijn er meer stickers en filters op komst.

Lees verder na de advertentie.

Instagram videochat, Spotify-integratie en meer op komst

Een functie waar gebruikers al maandenlang om vragen, wordt komt er nu eindelijk aan: videobellen met vrienden in Instagram. Daarnaast krijgen we ook enkele andere nieuwe mogelijkheden. We zetten de vier belangrijkste toevoegingen op een rij.

1. Makkelijker vinden wat je leuk vindt

Het Ontdek-tabblad is vernieuwd. Voortaan vind je aan de bovenkant een slider waarin kanalen met daarin specifieke onderwerpen staan. Denk hierbij aan dieren, fotografie of reizen. Deze onderwerpen zijn gebaseerd op jouw persoonlijke voorkeuren.

2. Videochatten met vrienden

Ook wordt het mogelijk om videochats te houden met één, of meerdere vrienden. Binnenkort vind je de knop om een videogesprek rechtsboven in het chatscherm. Om een gesprek met meerdere mensen te starten klik je op hetzelfde icoon, maar dan in je tijdlijn.

Instagram heeft niet bekendgemaakt met hoeveel mensen je tegelijkertijd een videogesprek kunt starten. Uit de plaatjes blijkt dat er minstens vier mensen kunnen meedoen. Wel kun je het venster minimaliseren en ondertussen andere dingen in de app doen.

3. GoPro- en Spotify-integratie

Daarnaast wordt het binnenkort mogelijk om direct nummers, albums en afspeellijsten uit Spotify te delen met Instagram. Deze kun je versturen naar mensen in een direct bericht, of gebruiken in je Story. Ook GoPro-plaatjes stuur je voortaan direct door naar Instagram. Video’s kun je bovendien direct bijsnijden zodat je altijd goed voor de dag komt.

4. Meer filters en stickers

Tot slot komen er ook allerlei nieuwe stickers, tekststijlen en filters. Instagram maakt hiervoor gebruik van Facebooks augmented reality-techniek. Deze stickers worden gemaakt door grote Instagram-accounts, zoals Buzzfeed. Zodra je een sticker voorbij ziet komen in hun verhaal kun je deze met één tik overnemen. De nieuwe functies rollen in de komende weken uit voor alle gebruikers. De GoPro-integratie volgt als eerst.

Instagram

Instagram, Inc.

Gratis via App Store

Lees het laatste nieuws over Instagram

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen