Apple laat je eindelijk grotere apps via 4G downloaden, maar is nog te strikt
Erwin Vogelaar

Apple verhoogt het limiet voor het downloaden van apps via 4G van 100MB naar 150MB. Dit is de eerste verhoging sinds 2013, maar het nieuwe downloadlimiet is nog steeds te laag.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Downloadlimiet apps via 4G

Met iOS 11 geeft Apple zijn gebruikers eindelijk de mogelijkheid om grotere apps via een mobiele internetverbinding te downloaden. Voorheen kon je alleen apps van maximaal 100MB downloaden. Vanaf nu mag je apps downloaden die tot 150MB groot zijn. Wil je een grotere app installeren, dan moet je verplicht verbinding maken met wifi.

De verhoging van dit limiet is een welkome verandering. De laatste keer dat Apple het limiet heeft verhoogd was in 2013. Toen werd grens aangepast van 50MB naar 100MB bij de release van iOS 7. De originele versie van iOS legde een restrictie van maximaal 10MB per app op.

downloadlimiet

Met dit limiet behoudt Apple gebruikers ervan om data en accu te verspillen met automatisch updates en andere app-downloads. Toch voelt het downloadlimiet niet helemaal meer van deze tijd en zou het nog verder verhoogd of misschien zelfs afgeschaft moeten worden.

Limiet is te strikt voor veel gebruikers

Dit limiet is een onnodige restrictie voor mensen die zich niet zorgen hoeven te maken om hun datalimiet. Er zijn namelijk steeds meer databundels met ongelimiteerde data. Gebruikers zouden zelf de keuze moeten krijgen of ze deze data willen gebruiken om een nieuwe app of een app-update te downloaden.

Een oplossing zou zijn om het opgestelde limiet de standaardinstelling voor alle gebruikers te maken, maar in het instellingenmenu van iOS de mogelijkheid aan te bieden om dit limiet aan te passen. Een andere mogelijkheid is dat Apple werk maakt van het kleiner maken van app-updates. Nu moeten we namelijk regelmatig bij app-updates praktisch de volledige app opnieuw downloaden, terwijl er soms maar een minuscuul ding is aangepast.

Lees het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.