De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Apple: ‘Wij weten dat jullie een grote iPhone willen’

Wouter Nijsen
7 april 2014, 12:31
2 min leestijd
Apple: ‘Wij weten dat jullie een grote iPhone willen’

Door de patentzaak tussen Apple en Samsung duiken er de laatste  dagen interessante details op die betrekking hebben met het beleid en denkwijze van Apple. Nu blijkt dat de telefoonmaker zich al een jaar van bewust is dat de consument graag een grotere en goedkopere iPhone ziet komen. Dat staat in de presentatie ‘Klanten willen wat wij niet hebben’ die dateert uit april 2013.

Lees verder na de advertentie.

grote iphone

Apple is bang dat de iPhone groei stagneert door de concurrentie, die stevig inzet op goedkope toestellen met een groot scherm. De vraag is of Apple met een passende reactie op deze ontwikkeling komt. Er gaan al maanden geruchten de ronde dat het bedrijf een grote iPhone 6 met een scherm van 5,5 inch in de pijplijn heeft zitten.

De kans dat Apple de prijs van zijn toestellen zal verlagen, is nihil. Het bedrijf weet namelijk dat zijn klanten en fans graag veel willen betalen voor hun toestellen. Daarbij heeft de iPhone 5C al laten zien dat Apple de prijs van zijn toestellen niet drastisch zal verlagen. Het plastic model werd gepresenteerd als ‘een goedkopere iPhone’, maar dat bleek in de praktijk reuze mee te vallen. Al snel bleek de 5C alles behalve een succes.

Markt wil grote iPhone 6

grote iPhone 6

Apple beseft dat het actie zal moeten ondernemen om klanten te behouden. Andere fabrikanten hebben de afgelopen jaren hun hardware flink verbeterd en kunnen tegenwoordig meer bieden voor een lagere prijs. Apple concludeert in het document dat toestellen die minder dan 220 euro kosten momenteel in trek zijn.

Afgelopen weekend lekte er tijdens de patentzaak een document uit waarop stond dat het salesteam van Apple zich zorgen maakt om de iPhone groei. Veel consumenten zouden goedkopere smartphones kopen en daarbij de iPhone links laten liggen. Ook zouden providers ‘het onvriendelijke beleid’ van Apple hekelen en daardoor minder happig zijn op de verkoop van de iPhone.

Eis: twee miljard dollar

Apple eist in de huidige rechtszaak een bedrag van in totaal twee miljard dollar van Samsung voor inbreuk op vijf patenten van de Amerikaanse telefoonfabrikant. Uit een ander document dat tijdens de zaak uitlekte bleek dat Apple aanvankelijk een always-on iPhone wilde.

Het laatste Apple nieuws op een rijtje

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu