De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Apple bang dat iPhone-groei stagneert door concurrentie

Wouter Nijsen
5 april 2014, 8:44
2 min leestijd
Apple bang dat iPhone-groei stagneert door concurrentie

Werknemers van Apple maken zich zorgen over de toekomst van de iPhone. Een enkeling is bang dat de groei van het toestel stagneert door de (goedkopere) concurrentie. Dat valt te lezen in een intern document dat openbaar is gemaakt voor de rechtszaak tussen Apple en Samsung die al weken aan de gang is.

Lees verder na de advertentie.

te hoge telefoonrekening

De zorgen komen uit het salesteam. Zij vreest dat de iPhone-groei afneemt doordat voornamelijk Android-toestellen hardware-technisch steeds beter worden en voor minder geld in de winkels komen te liggen. Concrete namen van concurrenten worden niet genoemd, maar vermoedelijk refereert het salesteam naar Samsung.

Samsung is momenteel de grote rivaal van Apple die qua verkoopcijfers in de buurt komt van de iPhone. Maar Apple ziet natuurlijk ook een andere ontwikkeling: de opkomst van de goedkope smartphone. Zo lanceert Nokia later dit jaar enkele nieuwe Android-toestellen die voor rond de honderd euro worden verkocht. Vooral in Azië zitten ze naar verluidt op dit soort toestellen te wachten.

Vrees voor stagnatie iPhone-groei

iPhone 5C

Apple is bang dat het door meerdere fabrikanten voorbij wordt gestreefd. Het bedrijf opereert niet in de laagste prijsklasse en daarmee valt er meteen een grote doelgroep weg. Ze hebben het geprobeerd met een ‘goedkopere’ versie van hun smartphone met de iPhone 5C, maar dat toestel heeft niet de verwachtingen van Apple kunnen inlossen.

Apple-topman Phil Schiller moest in de rechtszaal enkele vragen beantwoorden over de inhoud van de brief. Hijzelf is het niet eens met enkele uitspraken, maar hij is blij dat er open en bloot over gesproken wordt.

Grote iPhone 6 moet tij keren

Chinese providers meldden vrijdag ontevreden te zijn over de impact die de iPhone 5S had in hun thuisland. De mogelijke lancering van de grote iPhone 6 in China wordt een speciaal moment en een groot succes voor Apple, is de heersende gedachte.

Het laatste Apple nieuws op een rijtje

Hieronder vind je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot Apple op een rijtje. Bekijk daarnaast de Tim Cook-pagina met meer informatie over de huidige bestuursvoorzitter van Apple.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu