Analist: Grote iPhone 6 wordt verkoophit voor Apple

Wouter Nijsen
4 april 2014, 18:00
2 min leestijd
Analist: Grote iPhone 6 wordt verkoophit voor Apple

De lancering van de grote iPhone 6 in China wordt een speciaal moment en een groot succes voor Apple. Dat voorspelt Brian White, analist van Cantor Fitzgerald na gesprekken met beleggers en providers in China. Zij denken dat het nieuwe toestel van Apple records gaat verbreken en dat het zijn voorganger qua verkopen zal verpletteren.

Lees verder na de advertentie.

grote iPhone 6 release

Volgens White waren enkele providers in China enigszins teleurgesteld over de impact die de iPhone 5S van Apple had. Zij hadden met het laatste model een verkoophit verwacht, maar dat werd niet waargemaakt. De verwachtingen voor de iPhone 6 zijn inmiddels weer hooggespannen: men lijkt in China ervan overtuigd dat de telefoon een groot succes wordt.

Waarom de iPhone 5S niet volgens de verwachtingen presteerde, komt volgens verkopers door de economische groei van bedrijven als Lenovo, Huawei, ZTE en Xiaomi. Hun toestellen zouden direct effect hebben op de verkoopcijfers van de iPhone 5S. “Er heerst teleurstelling bij de verkopers over de resultaten van de iPhone 5S”, aldus White na zijn reis door het Chinese land.

Grote iPhone 6 release wordt ‘speciaal’

grote iPhone 6

Een grote iPhone 6 moet het tij gaan keren, is de verwachting. De analist stelt dat de Chinese consumenten hunkeren naar een groter display van de iPhone. Volgens de laatste geruchten is Apple bezig met zowel een 4,7- als een 5,5 inch-versie van de iPhone 6. Met name de lancering van de laatstgenoemde versie moet een speciale aangelegenheid worden, is de verwachting. De grote iPhone gaat naar verluidt de iPhone 6L heten.

“De grote iPhone 6 heeft de potentie om Apple in de tweede helft van dit jaar groter te maken op de Chinese markt”, aldus White. “We hebben de afgelopen twee jaar nog nooit zoveel enthousiasme gehoord over een iPhone-toestel. De iPhone 6 release wordt daarom een speciaal moment voor Apple.”

Zware taak voor Apple

Apple gaat hoe dan ook een zware missie tegemoet in China. Dagelijks neemt de populariteit van goedkope smartphones uit de middenklasse toe. Consumenten zouden meer geïnteresseerd zijn in telefoons uit het goedkoopste prijssegment, een klasse waarin Apple niet opereert. Apple CEO Tim Cook blijft in interviews benadrukken dat China een belangrijke markt is voor het Amerikaanse bedrijf.

Het laatste iPhone 6 nieuws

Foto’s bij dit artikel zijn mock-ups

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu