iPhone 15 met CarPlay: dan heb je deze kabel nodig

22 februari 2024, 11:23
2 min leestijd
iPhone 15 met CarPlay: dan heb je deze kabel nodig

De oplaadkabel die je bij je iPhone 15 krijgt werkt soms niet met CarPlay. Maar welke kabel heb je dan wél nodig om CarPlay te gebruiken?

Lees verder na de advertentie.

Deze kabel heb je nodig voor CarPlay met iPhone 15

Apple is bij de iPhone 15 overgestapt op een andere oplaadkabel die je bij het toestel krijgt. Deze kabel heeft een usb-c-aansluiting aan beide kanten.

usb-c kabel

Wanneer je CarPlay met je iPhone wilt gebruiken steek je de oplaadkabel in je smartphone en de andere kant in de usb-poort van je auto. Maar soms past de nieuwe kabel van de iPhone 15 niet in de usb-aansluiting van je auto.

Dat komt omdat auto’s doorgaans een usb-a-aansluiting hebben. En de nieuwe kabel van de iPhone 15 heeft aan beide kanten een usb-c-aansluiting. Draadloos CarPlay gebruiken is dan een optie, maar soms wil je ook dat je iPhone opgeladen wordt tijdens het autorijden.

iphone 15 kabel

Apple verkoopt een usb-c naar lightning-adapter, maar dat betekent dat je een usb-a naar lightningkabel moet hebben. En als je er al een hebt zijn ze vaak behoorlijk oud. Dan is het verstandiger om een nieuwe kabel te kopen met een usb-c en usb-a-aansluiting.

Je moet dan wel opletten dat de kabel ook ondersteuning heeft voor data en niet alleen kan opladen. De onderstaande kabels hebben in ieder geval (volgens de fabrikant) ondersteuning voor opladen én data doorsturen met CarPlay.

Uiteraard is het ook mogelijk om een usb-c naar usb-a adaptertje te kopen. Maar vaak is de kwaliteit van deze adaptertjes bedenkelijk en meestal kun je voor de prijs van een adapter net zo goed een kabel kopen. Die kabel raak je ook een stuk minder snel kwijt.

CarPlay met iPhone 15: ook draadloos

Met een Apple CarPlay dongle heb je helemaal geen kabel meer nodig om gebruik te maken van het besturingssysteem voor in je auto. Jouw telefoon maakt automatisch verbinding met de autoradio op het moment dat je instapt. Vanaf dat moment kun je meteen navigeren, bellen en muziek luisteren.

carplay draadloos

De meeste dongles werken door de adapter in de USB-poort van je auto te steken. Het apparaatje zet vervolgens een Bluetooth-verbinding op waarmee je je iPhone verbindt. Daarna zal je smartphone in het vervolg altijd automatisch én draadloos verbonden worden.

Alle producten die in dit artikel worden aangeraden zijn uitgekozen door de redactie van iPhoned zonder commerciële beïnvloeding. Naar deze producten kan verwezen worden met een affiliate-link. Als je iets koopt via deze link, kan iPhoned een commissie ontvangen. Meer weten? Bekijk dan ons redactiestatuut.

Bron afbeelding: GSMpunt
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu