De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Zo maak je je Twitter-tijdlijn weer chronologisch in 4 stappen

Michel van 't Klaphek
18 december 2018, 20:16
1 min leestijd
Zo maak je je Twitter-tijdlijn weer chronologisch in 4 stappen
Twitter

Twitter

Gratis

Reviewscore

8

Twitter rolt een update uit die een hele hoop mensen blij gaat maken. Het is vanaf nu namelijk mogelijk om berichten in omgekeerd chronologische volgorde te zien. Hierbij worden de nieuwste berichten weer bovenaan je tijdlijn getoond.

Lees verder na de advertentie.

Twitter-tijdlijn chronologisch maken

Twitter reageert zo op de kritiek van afgelopen jaren. Veel gebruikers waren niet tevreden met de weergave-volgorde van tweets, waarbij berichten niet op tijd, maar relevantie getoond werden. Gelukkig is het voortaan mogelijk om weer alleen nieuwe tweets bovenaan je tijdlijn te krijgen. Volg hiervoor de volgende stappen:

Zo zie je de laatste tweets als eerst:

  1. Download de Twitter-update in de App Store;
  2. Open de app en ga naar het startscherm;
  3. Tik op de sterretjes rechtsboven en bevestig je keuze;
  4. Nieuwe tweets staan nu weer bovenaan je tijdlijn.
Twitter-tijdlijn volgorde normaal maken

Twitter leert van jouw gebruik en past de volgorde hier na verloop van tijd automatisch op aan. Wanneer je dus vaak overschakelt naar de omgekeerd chronologische volgorde, wordt dit op een gegeven moment de standaardweergave.

Reactie op kritiek

Twitter maakt sinds 2016 gebruik van algoritmes om in te schatten welke tweets jij leuk vindt. Deze berichten krijgen een voorkeursbehandeling en worden bovenaan je tijdlijn geplaatst. Het nadeel hiervan is dat je mogelijk interessante berichten mist. Daarnaast is het niet handig tijdens het volgen van een live-evenement, zoals een sportwedstrijd.

De knop om tweets weer op volgorde te weergeven, wordt sinds september getest door een kleine groep Twitteraars. Deze waren zo enthousiast over de functie, dat Twitter de feature nu uitrolt naar alle gebruikers. De update rolt gefaseerd uit. Het kan dus een paar dagen duren voordat je de functie kunt gebruiken.

Twitter

Twitter, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu