ProtonMail laat je nu versleutelde mailtjes openen met Touch ID
Lars Paymans
ProtonMail - Encrypted Email

ProtonMail - Encrypted Email

Gratis

Onze score

8

ProtonMail wil het versleutelen van je mails met end-to-end-encryptie zo makkelijk mogelijk maken. Een grote update zet deze trend voort en laat je ProtonMail nu met je vingerafdruk veilig openen.

ProtonMail Touch ID maakt de app sneller

Zodra je versie 1.2.3 van ProtonMail installeert, kun je Touch ID gebruiken om een versleutelde mail te ontgrendelen met je vingerafdruk. Hierdoor hoef je geen complexe code meer in te vullen als je de app opent, wat ProtonMail in de praktijk een stuk sneller maakt. Zorg er echter wel voor dat je je wachtwoord niet vergeet, want ProtonMail kan je niet helpen als je deze kwijtraakt.

protonmail-apps

Omdat ProtonMail zich zo op privacy en veiligheid focust, kun je naast Touch ID ook een extra beveiligingslaag toevoegen. Hierdoor heb je naast het topje van je vinger ook een pincode nodig om toegang te krijgen tot je versleutelde mailbox. Deze functies zijn uitgebreid getest in verschillende bèta’s.

Lees ook: ProtonMail voor iOS: e-mailen met end-to-end-encryptie

Automatische vergrendelfunctie, iCloud en meer

Ook nieuw is de automatische vergrendelfunctie die, zoals de naam al doet vermoeden, de app vanzelf op slot zet als je ‘m afsluit of een bepaalde tijd niet gebruikt. Daarnaast ondersteunt ProtonMail nu bijlagen uit iCloud en andere apps, zodat je ze direct aan je mails toe kunt voegen.

Betalende gebruikers van ProtonMail Plus kunnen nu ook hun handtekening op hun iPhone bewerken. ProtonMail verscheen in maart 2016 na een succesvolle Kickstarter-campagne en is afkomstig uit Zwitserland. Hoewel de functies grotendeels te vergelijken zijn met die van Gmail, zijn er meer mogelijkheden om je privacy en beveiliging van je mails te garanderen.

ProtonMail is volledig gratis te downloaden en bevat geen advertenties. De makers van de app zeggen de privacy van gebruikers te waarborgen, zodat zelfs ProtonMail geen toegang heeft tot de inhoud van je mailtjes.

ProtonMail - Encrypted Email

ProtonMail

10 (1 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.