5 handige Touch ID-apps om je wachtwoorden en data te beveiligen

Wouter Nijsen
27 november 2014, 19:17
2 min leestijd
5 handige Touch ID-apps om je wachtwoorden en data te beveiligen

De iPhone 5S introduceerde Touch ID, de vingerafdrukscanner van Apple. Sindsdien hebben veel ontwikkelaars de functionaliteit ervan in hun apps verwerkt. We lichten de 5 beste Touch ID-apps van dit moment uit.

Lees verder na de advertentie.

1Password 7 • Password Manager

AgileBits Inc.

Gratis via App Store

1Password is een app die optimaal gebruikmaakt van de mogelijkheden van Touch ID. De wachtwoorden-app maakt standaard al uitstekende wachtwoorden voor je aan en met de vingerafdrukscanner beveilig je deze nog beter. 1Password werkt niet alleen met TouchID in haar eigen app, maar ook in de bijhorende Safari-extensie. Apple kondigde tijdens de onthulling van iOS 8 aan dat het besturingssysteem de deuren zou openen voor een betere samenwerking tussen apps. 1Password is er hier één van en is in combinatie met andere apps te gebruiken.

Scanner Pro: Document Scanning

Readdle Technologies Limited

Gratis via App Store

Touch ID heeft een minder prominente rol in Scanner Pro, maar de implementatie is niettemin handig. Scanner Pro tovert je iPhone om tot  – zoals de naam al doet vermoeden – een scanner en gebruikt TouchID om documenten beter te beveiligen. Deze kan je dubbel beveiligen, door ze eerst een standaard wachtwoord te geven en deze weer te versleutelen met Touch ID. Hierdoor hoef je slechts je vinger op de scanner te leggen en niet het volledige wachtwoord in te tikken.

Evernote - Notes Organizer

Evernote Corporation

Gratis via App Store

Evernote is met afstand de populairste notitie-app voor mobiele apparaten en Touch ID-ondersteuning werd vrij vlot aan de app toegevoegd. Hoewel notities vaak slechts simpele documentjes zijn, kan het in sommige gevallen toch de moeite waard zijn om ze extra te versleutelen. Een minpuntje is wel dat alleen Evernote Premium-gebruikers toegang hebben tot de Touch ID-functionaliteit.

Dropbox: Drive-opslag en Cloud

Dropbox, Inc.

Gratis via App Store

In tegenstelling tot de bovenstaande apps kozen de ontwikkelaars van Dropbox ervoor om te wachten met het integreren van Touch ID. Dit duurde uiteindelijk langer dan een jaar; sinds eind oktober kunnen pas we aan de slag met de vingerafdrukscanner. De iOS-app van Dropbox leent zich er echter wel voor, want een goede beveiliging van je cloudbestanden is natuurlijk van groot belang. Andere diensten als Google Drive, OneDrive en Box hebben Apples vingerafdrukscanner op eenzelfde manier in hun iOS-apps verwerkt.

iMailG for Gmail with PUSH & Touch ID

Idemfactor Solutions

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Tot slot willen we in de lijstje ook iMailG noemen. Bij de naam van deze app gaat hoogstwaarschijnlijk bij weinig mensen een lampje branden, maar de applicatie is daardoor niet minder handig. iMailG is een alternatief van de Gmail-app op iOS en voegt diverse handige opties toe. Eén daarvan is de mogelijkheid om je Gmail-account te beveiligen met Touch ID, zodat je al je mailtjes kunt versleutelen en alleen jij ze kan lezen.

Check de laatste en beste iPhone nieuws-apps!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu