1Password krijgt Touch Bar-ondersteuning op MacBook Pro

Rutger Otto
12 november 2016, 10:22
2 min leestijd
1Password krijgt Touch Bar-ondersteuning op MacBook Pro

De wachtwoordmanager 1Password is één van de eerste apps die gereed is gemaakt voor de Touch Bar en Touch ID op de nieuwe MacBook Pro.

Lees verder na de advertentie.

1Password Touch Bar

De eerste apps die ondersteuning krijgen voor Touch Bar, afgezien van de apps die Apple al toonde, zijn beschikbaar. 1Password is er direct klaar voor als de MacBook Pro met Touch Bar op de markt komt. Ontwikkelaar AgileBits heeft daarvoor een update uitgebracht.

1Password is een wachtwoordmanager en slaat persoonlijke informatie veilig op. Dankzij de update hoeven gebruikers niet meer een hoofdwachtwoord in te vullen voor de app. Dat kan op de nieuwe MacBook Pro gewoon met je vingerafdruk door gebruik te maken van Touch ID aan de rechterkant van de Touch Bar. De app scant je vingerafdruk en je krijgt meteen toegang tot al je andere opgeslagen wachtwoorden en informatie. Daarvoor hoeft de gebruiker alleen de Touch ID-instelling in te schakelen binnen de beveiligingsinstellingen van 1Password.

Extra mogelijkheden

Naast het ondersteunen van vingerafdrukken om in te loggen, presenteert 1Password ook opties op de Touch Bar. Met de OLED-balk op het toetsenbord van de MacBook Pro kun je verschillende dingen doen. Zo is het mogelijk om kluizen te wisselen of bijvoorbeeld een creditcard of wachtwoord toe te voegen. Hieronder zie je de mogelijkheden die 1Password hiervoor biedt en hoe het eruit ziet.

1password touch bar

Naast 1Password zijn ook al andere apps geüpdatet voor de Touch Bar-functionaliteit. Hieronder zijn Gestimer, waarmee je herinneringen instelt, PicFrame om foto’s te organiseren en podcast-app Speed-Up.

Touch Bar

De nieuwe MacBook Pro met Touch Bar kost vanaf 1999 euro. De Touch Bar is een scherm van 2180 bij 80 pixels boven het toetsenbord, waar voorheen de functietoetsen te vinden waren. Er zijn nog steeds aanpassingen mogelijk om bijvoorbeeld volume aan te passen en helderheid in te stellen, maar dat doe je voortaan via de balk. Afhankelijk van welke app je gebruikt, komen er speciale functies op het scherm te staan.

Lees meer over de MacBook Pro

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu