De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Moderation is een toegankelijke app om gezonder te eten

Michel van 't Klaphek
13 januari 2019, 13:26
2 min leestijd
Moderation is een toegankelijke app om gezonder te eten
Food Diary by Moderation

Food Diary by Moderation

Gratis

Reviewscore

7

Ieder jaar staat gezonder eten bij veel mensen bovenaan het lijstje van goede voornemens. Moderation is een makkelijke manier om dit doel te behalen. De app veroordeelt je niet om je eetpatroon en is daarmee ideaal voor beginners.

Lees verder na de advertentie.

Moderation

De uitspraak “Abs are made in the kitchen” komt niet uit de lucht vallen: goed eten is noodzakelijk voor een gezonde levensstijl. Het probleem is echter dat de meeste apps hiervoor allesbehalve toegankelijk zijn. Uitgebreide databases met miljoenen producten, uitzoeken hoeveel gram je portie weegt of barcodes scannen: niet echt aantrekkelijk.

Moderation is een nieuwe ‘eetdagboek’-app die deze problemen oplost. Het is een toegankelijke manier om bij te houden wat je eet, en hoe gezond dit is. Dagelijks vul je in of je ontbijt, lunch, avondeten en snacks gezond waren, of niet. Wat gezond precies is? Dat mag jij bepalen.

Daar waar de één minder wil snoepen, probeert de ander juist een sneetje brood te laten staan. Moderation geeft daarom aan jou de keus wat gezond is. Nadat je een paar weken hebt bijgehouden kun je zien hoe de verdeling is. Op welke dagen eet je gezond, en op welke dagen laat je de remmen los?

Lees ook: Kies Ik Gezond? maakt gezonder boodschappen doen gemakkelijk

Geen calorieën tellen

Vervolgens stuurt de app je herinneringen om jouw lievelingseten op deze dagen te laten staan. Specifieke calorieën, vetpercentages en waterhuishouding houdt Moderation niet bij, maar daar zit juist de kracht in. De applicatie is erg toegankelijk en daarmee een leuke instapper voor mensen die onlangs begonnen zijn met gezonder leven.

Moderation is onlangs uitgekomen en daarom nog volop in ontwikkeling. Er komen binnenkort meer functies bij, zegt de ontwikkelaar. De app toont geen advertenties en slaat geen persoonlijke gegevens op. Je hoeft dan ook geen account aan te maken om te beginnen.

Food Diary by Moderation

Pixelfolio.co.uk

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu