De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Kies Ik Gezond? maakt gezonder boodschappen doen gemakkelijk

Lars Paijmans
5 januari 2018, 15:08
2 min leestijd
Kies Ik Gezond? maakt gezonder boodschappen doen gemakkelijk
KiesIkGezond?

KiesIkGezond?

Gratis

Reviewscore

7

Het Voedingscentrum verandert met de Kies Ik Gezond?-app je iPhone in een handige voedingsscanner. Richt je camera op een streepjescode in de supermarkt en je ziet direct welk product het gezondst is.

Lees verder na de advertentie.

Voedingscentrum lanceert Kies Ik Gezond?

Aan het begin van het nieuwe jaar willen veel mensen gezonder eten, iets wat het ministerie van Volksgezondheid graag aanmoedigt. Het lezen van etiketten in de supermarkt is vaak te onhandig of kost teveel moeite, zeker als je op zoek gaat naar specifieke voedingswaarden.

Kies Ik Gezond?

Daarom is de Kies Ik Gezond?-app heel toegankelijk: je hebt de keuze uit een productscanner, die de camera van je iPhone benut om de streepjescode te registreren, of een zoekfunctie waarmee je door het volledige aanbod bladert.

Zodra je de app opstart, stel je in twee stappen een profiel samen. Hierin geef je aan op welke voedingswaarden je in het bijzonder wilt letten. Zo geef je precies aan wat jij belangrijk vindt: info over eiwitten, suikers, vetten of zout bijvoorbeeld. Vervolgens geef je aan bij welke supermarkt je boodschappen doet. Met deze info weet de app precies welke huismerken er getoond moeten worden.

Toegankelijk gezond eten

Ieder product in de app heeft een uitgebreide pagina, waar je de voedingswaarde, energie, suikers, zout en meer kunt inzien. Ook geeft de app aan of het in de schijf van vijf past. Is dit niet het geval, dan kun je met een druk op de knop een gezonder alternatief bekijken. Zo moedigt de app je aan om ongezonde producten te laten liggen voor een gezondere variant.

De app lijkt nog wel wat foutjes te bevatten als we naar de beoordelingen in de App Store kijken. Meerdere gebruikers melden problemen met het opstarten, al hadden wij hier tijdens het testen geen last van.

Gezondheid op iPhoned

Deze maand staan we op iPhoned uitgebreid stil bij het thema gezondheid. In januari kijken we naar hoe je met de iPhone en Apple Watch gezonder kunt leven. Als je jouw goede voornemens goed wilt aftrappen, kun je deze maand iPhoned dus in de gaten houden. Dat kan natuurlijk gewoon via je browser, maar is een stuk gemakkelijker via onze iPhoned-app of nieuwsbrief.

Download Kies Ik Gezond? in de App Store (gratis)

KiesIkGezond?

Voedingscentrum

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu