Google Maps voegt Snake-game toe aan kaarten-app voor 1 april

Lars Paijmans
1 april 2019, 9:07
2 min leestijd
Google Maps voegt Snake-game toe aan kaarten-app voor 1 april
Google Maps

Google Maps

Gratis

Google laat 1 april niet aan zich voorbij gaan en voegt het klassieke spel Snake toe aan Google Maps. Zo activeer je het.

Lees verder na de advertentie.

Google Maps Snake nu speelbaar voor 1 april

Vandaag is het de dag van het jaar waarin bedrijven zich van hun grappigste kant laten zien. Dat pakt meestal verkeerd uit, maar Google Maps weet er tegen de verwachtingen in al een paar jaar op rij iets leuks van te maken.

Dit jaar verandert de populaire kaartendienst in de retro-game Snake. Zowel op iOS als Android is de update nu beschikbaar en dat blijft hij voor de rest van de week. Daarna verdwijnt het spelletje weer uit de app. Heb je Google Maps niet op je iPhone staan? Dan kun je de game ook via je browser spelen.

Google Maps Snake

Je kunt Snake in Google Maps spelen door de app simpelweg te openen op je iPhone. Je hoeft dus geen update te downloaden in de App Store. Zodra je de app opent, krijg je automatisch een melding op je scherm waarmee je het spel kunt starten.

In Snake heb je verschillende steden om uit kiezen, of de complete wereldkaart. Daarna is het aan jou om met een treintje zoveel mogelijk passagiers op te pikken terwijl je probeert niet tegen je eigen wagons aan te botsen of tegen de rand van de kaart aan te rijden. Het spel bewaart je hoogste score.

Google en 1 april

Vorig jaar voegde Google tijdelijk Mario Kart toe aan Maps, zodat je in plaats van het standaard autootje de besnorde loodgieter over de weg zag rijden. Daar kunnen andere bedrijven wat ons betreft nog wel wat van leren.

Zo kondigden Samsung vorige week al een vaas aan die je ook kunt gebruiken als brandblusser en gebruikt Coolblue sinds dit weekend dozen met ingebouwde zonnepanelen om je apparaten op te kunnen laden. Gelukkig is het alweer bijna 2 april.

Google Maps

Google LLC

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen