Fabulous: gezonder leven dankzij nieuwe goede gewoontes

Lars Paijmans
3 mei 2018, 17:08
2 min leestijd
Fabulous: gezonder leven dankzij nieuwe goede gewoontes
Fabulous: Daily Habit Tracker

Fabulous: Daily Habit Tracker

Gratis

Reviewscore

7

Gezonder leven, meer slapen en beter focussen: iedereen wil het kunnen, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. De nieuwe app Fabulous helpt je stap voor stap de goede kant op, op een slimme manier.

Lees verder na de advertentie.

Fabulous helpt je leven te beteren

Fabulous is ontwikkeld door het Center for Advanced Hindsight aan de Amerikaanse Duke University. Zij zijn experts in het ontdekken van de zaken waar mensen op het einde van de dag spijt van hebben. Het zijn juist die dingen waar deze app verandering in wil brengen.

Dat gaat vooral heel erg geleidelijk. De app begroet je met een vrolijk muziekje, en legt kort uit hoe ze jou een handje helpt om je leven te beteren. Dat begint heel simpel: met het drinken van een glas water als je wakker wordt. Hierdoor ontwaak je sneller en begin je goed met de dag.

Fabulous

Om je deze gewoonte aan te leren, stuurt de app je (met toestemming) voordat je gaat slapen al een berichtje. Deze herinnert je eraan om alvast een glas water klaar te zetten, zodat je in de hectiek van de ochtend deze taak niet vergeet.

Op dezelfde manier kan Fabulous je helpen om nieuwe gewoontes aan te leren. Na een paar keer denk je iedere ochtend aan dat glas water en heb je de app niet meer nodig. Dan is het tijd om een van de vele andere taken te kiezen.

Probeer bijvoorbeeld iedere dag op een vast moment 10 minuten je huis op te ruimen, eet een extra stuk fruit, drink een glas thee of ga iedere avond even wandelen. Veel taken liggen voor de hand, maar andere taken als ‘bel je ouders’ of ‘zet een uur de vliegtuigstand aan van je iPhone’ behoren ook tot de opties.

De aanhouder wint

Het zijn dan ook niet de taken die Fabulous het proberen waard maken, maar de manier waarop de app je op slimme manieren hieraan herinnert. Tel hier de motiverende ingesproken motivatiebrieven bij op en je krijgt een app die jou een grotere kans geeft om de doelen die je stelt ook echt te halen.

Fabulous is gratis te gebruiken, maar zal je regelmatig herinneren aan een abonnementsdienst. Voor een vast bedrag per maand ontgrendel je hiermee uitgebreidere functies en krijg je uitgebreidere suggesties en tips om je gezondheid te verbeteren. De app is echter prima te gebruiken zonder deze in-app aankoop.

Fabulous: Daily Habit Tracker

Fabulous

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu