De leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 26 – 2014
Gijs Ettes

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Deze week bevat onze toplijst met iPhone en iPad apps een behoorlijk aantal games en multimedia-apps. Vrijwel allemaal zijn ze gratis te downloaden, dus je hebt geen reden om ze níet uit te proberen!

The Championships, Wimbledon 2017 (AppStore Link) The Championships, Wimbledon 2017
Ontwikkelaar: Wimbledon
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Met al het WK-geweld zou je bijna vergeten dat afgelopen week nog een ander groot sportevenement van start is gegaan: Wimbledon! Wil je niks missen van het Britse tennistoernooi, dan kun je aan de slag met de officiële app voor iOS. Deze heeft verbeterde spelersprofielen, laat je zelf bepalen waarover je informatie wilt ontvangen en biedt de mogelijkheid om live wedstrijden te kijken die op het centre court worden gespeeld.

Slingshot (AppStore Link) Slingshot
Ontwikkelaar: Facebook, Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Zoals je kunt lezen in ons artikel ‘5 dingen die je moet weten over Slingshot‘ onderscheidt Slingshot zich van bijvoorbeeld Snapchat door het feit dat je een ontvangen foto pas kunt zien als je een eigen kiekje hebt gestuurd naar de ander. Foto’s zijn voor het ‘slingen’ nog aan te passen met een stukje tekst of een tekening. Wil je liever een video delen, dan moet je de sluiterknop ingedrukt houden. Filmpjes mogen een maximale lengte van 15 seconden hebben en verdwijnen net als foto’s nadat je ze hebt bekeken.

Autoblog.nl (AppStore Link) Autoblog.nl
Ontwikkelaar: Autoblog B.V.
Beoordeling: 9+
Prijs: Free Download

De vernieuwde app van Autoblog is superstrak, lekker snel en handig de navigeren. Alles is simpel gehouden. Bij het opstarten van de app krijg je het nieuws in een overzicht te zien. Tik op een kop en je krijgt toegang tot het volledige artikel, dat je eventueel kunt delen via sociale media, e-mail of WhatsApp. Boven in de app vind je twee tabs: ‘alles’ en ‘hot’. Daarmee kun je het nieuws filteren. Ook kun je naar artikelen zoeken.

World of Tanks Blitz (AppStore Link) World of Tanks Blitz
Ontwikkelaar: WARGAMING Group Limited
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Sinds afgelopen week is World of Tanks Blitz wereldwijd beschikbaar voor iOS 7 of nieuwer. In de game strijd je online tegen elkaar in een van de 90 verschillende (en echt bestaande) tanks en is het de bedoeling om vijandige bases onder vuur te nemen en uiteindelijk te veroveren. Daarbij is het belangrijk om tactisch te werk te gaan en de tegenstander te flankeren. Lees 6 dingen die je moet weten over World of Tanks Blitz.

Fly Video Editor (AppStore Link) Fly Video Editor
Ontwikkelaar: Fly Labs Inc.
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Van alle videobewerkings-apps voor de iPhone is Fly waarschijnlijk de simpelste. Fly stelt je in staat om snel video’s samen te voegen, ze netjes aan elkaar te monteren en muziek of een voice-over toe te voegen. Interessant is de Multi Cam-functie waarmee je met vier iPhones tegelijkertijd kunt opnemen. Verder zijn er toffe overgangen om toe te voegen, al moet je die ontgrendelen middels een in-app aankoop.

Monty Python's Silly Walks (AppStore Link) Monty Python's Silly Walks
Ontwikkelaar: BD Studios Limited
Beoordeling: 4+
Prijs: € 2,29 Download

The Ministry of Silly Walks is een briljant grappige sketch uit ‘Monty Python and the Flying Circus’, waarin John Cleese een ambtenaar speelt die werkt op het Ministerie van Rare Loopjes. Dat betekent uiteraard dat hij raar loopt. Het is een mooie basis voor de gelijknamige platformgame voor iOS. Het spel is een endless runner waarbij het de bedoeling is om zover mogelijk te komen, terwijl je muntjes verzamelt en obstakels ontwijkt.

puzzlr - the photo puzzle game (AppStore Link) puzzlr - the photo puzzle game
Ontwikkelaar: Marco Bigatton
Beoordeling: 4+
Prijs: Free Download

Puzzlr is een klassieke puzzelgame waarbij je door elkaar gehusselde foto’s in de juiste volgorde moet zetten. De game laat je eerst zien hoe de desbetreffende foto (van bijvoorbeeld een tropische hagedis of een vliegtuig) eruit ziet en daagt je vervolgens uit om zo snel mogelijk de gehusselde variant op te lossen. Je hebt daarbij niet alleen een tijdslimiet (30 seconden), maar ook een beperkt aantal zetten (8).

OverHeard - Share Your Sounds (AppStore Link) OverHeard - Share Your Sounds
Ontwikkelaar: ARO, Inc.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Snelle, behapbare content die je gemakkelijk met vrienden kan delen. Een trend die qua video werd ingezet door Vine en daarna werd overgenomen door onder meer Instagram, zij het met iets langere maximumtijd. De nieuwe app OverHeard probeert hetzelfde te doen, maar dan met audio. De twist hier is dat je de app tot twee uur kunt laten luisteren in de achtergrond. Dan neemt je iPhone dus continu omgevingsgeluid op. Vervolgens kun je specifieke stukjes van 15, 30 seconden of langer uitsnijden en delen met anderen.

Transformers: The Last Knight (AppStore Link) Transformers: The Last Knight
Ontwikkelaar: Hasbro, Inc.
Beoordeling: 12+
Prijs: Free Download

Liefhebbers van de Transformers films kunnen alvast voorbereiden op de film met de iOS-game Transformers: Age of Extinction. In het spel loods je Autobots door verschillende levels. Je speelt op een rechte weg, door je iPhone te tilten wijk je uit naar links of rechts. Dat is nodig, want vijanden schieten op je en je dient obstakels te ontwijken. Qua opzet lijkt het op een endless-runner met actie-elementen.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Hieronder vind je onze overzichten met de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken. Check daarnaast onze toplijst met de 5 beste apps voor hardlopers!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.