De leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 24 – 2014

Gijs Ettes
15 juni 2014, 15:59
4 min leestijd
De leukste iPhone en iPad apps in de App Store van week 24 – 2014

iPhoned zet iedere zondag de leukste iPhone en iPad apps voor je op een rijtje. Ideaal als je afgelopen week niet hebt kunnen volgen welke leuke nieuwe apps er zijn verschenen. Lees gauw verder en zorg dat je weer helemaal op de hoogte bent!

Lees verder na de advertentie.

Angry Birds Epic RPG

Rovio Entertainment Oyj

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Bij een oldskool RPG horen turn-based-gevechten. Die vind je dan ook in Angry Birds Epic. Je komt met je team van vogels (die kun je uitbreiden) via een overzichtskaart steeds in gevecht met vijanden. Je trekt een lijn van vogel naar vijand die je wil raken en je valt hem aan. Is je zet voorbij, dan is het de beurt aan de varkens. Laat het maar aan ontwikkelaar Rovio over om het spelprincipe gemakkelijk te houden; zelfs mensen die nooit een RPG gespeeld hebben, kunnen het oppakken. Toch gaat het stiekem best diep. Je moet goed uitvogelen (ha!) welke aanval je tegen welke vijand inzet. Ook de verschillende vogels uit je team hebben verschillende eigenschappen die je kunt inzetten.


Eigenlijk is er maar één app die je nodig hebt om wedstrijden te livestreamen op je iPhone en dat is de FIFA WK 2014 app van de NOS. De omroep heeft de rechten in handen om het wereldkampioenschap uit te zenden en biedt dus automatisch de beste en meeste videocontent. Elke wedstrijd is live te bekijken via iPhone en iPad. Nadat er gescoord is, kun je doelpunten meteen terugkijken vanuit verschillende camerapunten. De camera kies je zelf op een plattegrond van het stadion. Heb je de livewedstrijd toch gemist, dan kun je de volgende dag gewoon de hoogtepunten terugkijken en analyses checken van journalisten en gasten van de NOS. Zo blijf je op de hoogte.

Bekijk ook onze essentiële app-lijst voor het WK. Daarnaast hebben we het speelschema van Nederland en België voor je klaarstaan!

King of the Course Golf

Electronic Arts

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Tussen al het voetbalgeweld en de spanning van de wedstrijden die Oranje speelt door, kun je best wat rust gebruiken. En hoe kom je beter tot rust dan je op de groene weides van de golfbaan te begeven? EA heeft een app waarmee je lekker een balletje kunt slaan: King of the Course. Wat je in de game doet, is gevarieerd genoeg. Natuurlijk moet je de bal nog steeds ‘onder par’ (voor de leken: binnen een aantal slagen) putten, maar er zijn ook meer arcade doelen, zoals proberen de bullseye te raken van lange afstand. Per level (je gaat van opdracht naar opdracht op een kaart) kun je drie sterren verzamelen en punten verdienen waarmee je bijvoorbeeld outfits kunt kopen.

Skype

Skype Communications S.a.r.l

Gratis via App Store

Versie 5.0 van Skype verbetert de manier waarop je chatgesprekken voert. Je kunt nu groepsgesprekken aanmaken en beheren, onbeperkt foto’s en video’s delen met contactpersonen (ook als ze offline zijn) en ziet in één oogopslag recente gesprekken. Deze worden nu bovenaan getoond. Bovendien kun je met een veegbeweging je favoriete contactpersonen bekijken. Helaas is het nog niet mogelijk om groepsgesprekken een naam te geven en een overzicht te krijgen van foto’s en filmpjes die zijn gedeeld. Gelukkig verloopt de synchronisatie van berichten na de update wel beter. Dit betekent dat berichten sneller aankomen en dat nieuwe berichten die je op je pc of Mac leest ook als gelezen zijn gemarkeerd als je de Skype iOS-app opent.

VVVVVV

Distractionware Limited

€ 2,99 via App Store

We hebben er vier jaar op moeten wachten, maar VVVVVV is nog net zo tof als toen het spel uitkwam in 2010 voor pc en Mac. VVVVVV is een platform-game met puzzelelementen waarvoor je soms halsbrekende toeren moet uithalen met het poppetje wat je bestuurt. Je speelt Captain Viridian, wiens ruimteschip crasht. Je wordt wakker in een alternatieve dimensie en je moet op zoek naar je schip en de bemanning. Hoewel je zelf naar links en rechts kan bewegen, kun je niet springen. Wel kun je de zwaartekracht op zijn kop zetten. Een tik op het scherm zorgt ervoor dat Captain Viridian op zijn kop omhoog zweeft totdat hij het plafond raakt.

Flickr

Flickr, Inc.

Gratis via App Store

De Flickr iOS-app is deze week weer van een update voorzien. Versie 3.1 laat je albums delen via mail, sms en sociale media als Facebook, Twitter en Tumblr. Daarnaast kun je nu vanuit de app tags en een beschrijving aan een foto toevoegen of bewerken. Een andere vernieuwing heeft betrekking op groepsbeheerders: zij kunnen nu foto’s opnemen in een groep, waarna de maker ervan een melding krijgt. Tot slot voert de update bugfixes toe en een aantal snelheidsverbeteringen.

BarDoggy - Persoonlijke uitgaansgids

BarDoggy

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Naarmate het kwik stijgt en we steeds meer kunnen genieten van de stralende zon, lopen de terrassen langzaam maar zeker vol. Maar hoe weet je nu bij welke kroeg je het beste terecht kunt voor een verfrissend biertje of wijntje? Met mijnKroeg zie je waar het te doen is en krijg je (op termijn) bovendien leuke deals als gratis consumpties en toegang tot evenementen. De app werkt bijzonder rechttoe rechtaan. Vanuit het hoofdscherm kun je schakelen tussen kroegen en activiteiten in jouw buurt, deze toevoegen aan je favorieten en meer informatie lezen. Denk aan recensies, openingstijden en feestjes die nog gaan plaatsvinden.

Check de beste iPhone en iPad apps van de afgelopen weken

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen