De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Apple iPad 2

De iPad 2 is de tweede tablet die Apple uitbracht en zag in maart 2011 het levenslicht. In vergelijking met de eerste iPad kreeg het nieuwe apparaat een vernieuwde en snellere A5-chip, een dualcore-processor en twee camera’s. Aan de voorkant zit een vga-frontcamera waarmee je selfies kunt maken en videogesprekken kunt voeren. Aan de achterkant is een 720p-camera waarmee je video’s in hd schiet.

Aanvankelijk kon je kiezen tussen verschillende versies van de iPad 2 met 16, 32 en 64GB opslag en ondersteuning voor wifi of wifi + 3G. Inmiddels zijn niet alle modellen meer beschikbaar, al zijn er partijen die specifieke modellen met meer opslag wél aanbieden. En hoewel de iPad 2 niet meer in de Apple Store wordt verkocht, kun je de tablet wel degelijk vinden via online veilingsites als Marktplaats en eBay.

De iPad 2 in vogelvlucht

De iPad 2 betekende een grote stap voorwaarts voor de tablet van Apple en werd bij verschijning goed beoordeeld door critici. Het apparaat ging miljoenen keren over de toonbank en werd tot maart 2014 via Apples eigen kanalen verkocht als goedkoop alternatief voor de Retina-modellen die volgden.

Lees verder na de advertentie.

Het voordeel van de iPad 2 en zijn lagere resolutie scherm (1024 bij 728 pixels) is een veel langere accuduur. Overigens is de eerste iPad mini, die in het najaar van 2012 werd geïntroduceerd, een compactere versie van de iPad 2. Die tablet heeft grotendeels dezelfde specs, maar beschikt over een kleiner display van 7,9 inch.

Hieronder hebben we de belangrijkste features van de iPad 2 op een rijtje gezet. Hierna zullen we verder ingaan op de punten waarop deze tablet verschilt van zijn voorgangers en opvolgers.

  • Groot scherm met een diagonaal van 9,7 inch en een resolutie van 1024 bij 768 pixels
  • Krachtige A5-chip met een dualcore-processor en 512MB RAM
  • 16, 32 of 64GB opslag (niet uitbreidbaar) en optionele 3G-ondersteuning
  • 6944 mAh-accu met een gebruiksduur van meerdere dagen

iPad 2 specs en accessoires

De iPad 2 is ongeveer een derde dunner dan zijn voorganger. Hij is zelfs dunner dan de iPhone 4. De iPad verschijnt in twee kleuren: zwart en wit. Steve Jobs grapte nog even over de fouten die ze met de witte iPhone 4 gemaakt hebben door te zeggen dat de witte iPad 2 wél vanaf de eerste dag verkocht zou worden. Op Twitter leken potentiële klanten vooral interesse te hebben in de witte variant van de iPad 2.

ipad 2

Apple bracht gelijk met de iPad 2 een nieuwe hoes uit voor het apparaat. De nieuwe ‘smart cover’ is eigenlijk geen hoes, want alleen het scherm wordt beschermd. De magnetische schanier zorgt ervoor dat de Smart Cover binnen een seconde aan je iPad bevestigd kan worden.

In de flap die je over je scherm slaat, zit een magneet verwerkt. Zodra de flap over het scherm is gelegd, zal de iPad 2 dit herkennen. Het apparaat wordt dan automatisch vergrendeld. Zodra de flap van het scherm wordt afgehaald, zal het springboard direct verschijnen. De lock-knop hoef je dus niet meer te gebruiken als je de hoes in je bezit hebt.

iPad 2 release

De iPad 2 release in Nederland vond op 25 maart 2011 plaats. Tot die tijd kon je nog gewoon de iPad 1 kopen in de online Apple Store. Voor het eerst gaf Apple voorafgaand aan de verschijning van de nieuwe iPad maar liefst 100 euro korting op het oude model. Dit deed het bedrijf waarschijnlijk om zijn oude voorraden op te maken.

iPad 2 aankondiging

In onderstaande video is te zien hoe Steve Jobs in maart 2011 de iPad 2 uit de doeken deed. Daarbij werd stilgestaan bij de verbeteringen die deze tablet brengt, waaronder een dunnere behuizing, camera’s en snellere hardware.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Apple iPad 2

Maak kans op een Bol.com waardebon t.w.v. 25 euro met jouw eigen Apple-gebruikersreview. De voorwaarden van de gebruikersreviews-winactie zijn hier te vinden.

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu