Apple stopt reparatie en ondersteuning voor de iPad 2
Wouter Nijsen

Apple gaat binnenkort definitief afscheid nemen van de inmiddels antieke iPad 2. De tablet wordt vanaf eind deze maand niet meer gerepareerd en is dus officieel verouderd, al werd het apparaat al lang niet meer van software-updates voorzien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

iPad 2 reparatie en ondersteuning stopt

Apple ondersteunt zijn apparaten – zeker wanneer je dit vergelijkt met de concurrentie – heel lang, maar na een bepaalde periode komen ze op een zogenaamde ‘Vintage en Obsolete’-lijst te staan. Normaal gesproken komen producten na vijf jaar op de lijst te staan, maar de iPad 2 is opvallend genoeg al ruim acht jaar oud. MacRumors zegt te weten dat de tweede generatie vanaf eind deze maand op de lijst komt te staan, en dus officieel door Apple wordt afgeschreven.

ipad 2

Dit betekent dat gebruikers van de iPad 2, die in maart 2011 werd uitgebracht, niet meer naar de Apple Store kunnen om de tablet te laten repareren of onderdelen te vervangen. Na een aantal jaar worden onderdelen van oude apparaten zeldzamer en het dus prijziger om een reparatie uit te voeren. Gebruik je nog een iPad 2 en krijg je te maken met een defect, dan moet je naar een andere reparateur op zoek of een nieuwe iPad aanschaffen.

Nieuwe iPads

De iPad 2 was behoorlijk populair en beschikt over een 9,7 inch-scherm met een lage resolutie van 1024 bij 768 pixels. De tablet kwam uit met iOS 4 en is door Apple bijgewerkt tot en met iOS 9.3.5. Ook had de tweede generatie iPad een Apple A5-chip, 0,7 megapixel-camera aan de achterkant en vga-frontcamera; specificaties die we ons inmiddels niet meer kunnen voorstellen.

Apple introduceerde vorige maand de nieuwe iPad Air en iPad mini. De apparaten hebben een vanafprijs van respectievelijk 569 euro en 459 euro en beschikken over de krachtige A12 Bionic-chip en een Retina-display. Het design is ten opzichte van hun voorgangers niet veranderd en kenmerkt zich door de dikke schermranden. Alleen de iPad Pro 2018 heeft een voorkantvullend scherm en bovendien Face ID: de nieuwste Air en mini ontgrendel je nog steeds met de Touch ID-sensor.

Zoals je in onze iPad mini (2019) review kunt lezen, zijn we behoorlijk positief over de kleine tablet. Het apparaatje is enorm krachtig, beschikt over een mooi scherm en heeft eigenlijk geen echte concurrentie. Check ook onze videoreview hieronder, waarin we je in zo’n vijf minuten helemaal bijpraten over de nieuwe mini.

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.