Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

iPad accu tips: deze 6 tweaks dragen bij aan een langere batterijduur

Wouter Nijsen
12 maart 2014, 18:58
3 min leestijd
iPad accu tips: deze 6 tweaks dragen bij aan een langere batterijduur

Als je voor je werk veel op pad bent, ben je natuurlijk gebaat bij een zo lang mogelijke accuduur voor je iPad. Met deze handige iPad accu tips verleng je de batterijduur van je tablet en ga je zuiniger om met de batterij.

1. Weg met het diepte-effect op je homescreen

iphone batterijduur verlengen

Het zal je niet ontgaan zijn: de diepte op je homescreen. Erg leuk dat je iPad oogt als een kijkdoos, maar heel functioneel is het natuurlijk niet, en goed voor je batterij is het evenmin. Om deze functie uit te schakelen, ga je naar ‘Algemeen’ > ‘Toegankelijkheid’, en schakel je ‘Verminder beweging’ in.

2. AirDrop uitschakelen

AirDrop is een welkome aanvulling op je iPad: eindelijk kun je eenvoudig bestanden naar andere iOS-apparaten sturen. Ben je dat voorlopig echter niet van plan, schakel de functie dan uit: net als wifi zal AirDrop voortdurend zoeken naar andere apparaten om bestanden naar toe te sturen, zodat er snel verbinding is als je dat daadwerkelijk gaat doen. Om AirDrop uit te schakelen, open je het bedieningspaneel en tik je twee keer op AirDrop.

3. App-updates in de achtergrond uitschakelen

Sinds iOS 7 hoef je je nooit meer zorgen te maken over app-updates, want je kunt je iPad die automatisch laten bijwerken. Het zal je batterij echter een stuk sneller leeg doen gaan, dus als je het niet erg vindt om zelf voor updates te controleren kun je de functie het beste uitschakelen. Ga daarvoor naar ‘Instellingen’ > ‘iTunes en App Store’, en vink ‘updates’ uit.

4. Installeer updates

iPad accu tip

Zorg er ook altijd voor dat je de laatste iOS-updates van de iPad installeert. Apple doet er alles aan om de snelheid van zijn apparaten te verhogen. Vaak gebeurt dat door middel van een update, waar de prestaties van de accu verder worden geoptimaliseerd. Heb je geen idee hoeveel accu je nu eigenlijk doorgaans verbruikt, dan kun je de hulp van Battery Doctor inschakelen. Deze ‘dokter’ geeft je een makkelijk overzicht van jouw energieverbruik.

5. Apps in de achtergrond verversen uitschakelen

Een andere fijne nieuwe functie is dat apps in de achtergrond kunnen herladen, zodat je, als je bijvoorbeeld teruglees-app Pocket opstart, niet hoeft te wachten tot je artikelen op een rijtje zijn gezet. De tijd die je moet wachten was en is echter verwaarloosbaar, dus tenzij je echt geen geduld hebt, kun je de functie beter uitzetten. Ga daarvoor naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ > ‘Ververs apps op achtergrond’, en schakel de functie uit.

6. Hoesje met extra batterij

ipad accuduur verbeteren

Wie het niet erg vindt om zijn iPad te bedekken met een hoesje, kan nog altijd deze tip opvolgen. Fabrikant Mipow brengt namelijk hoesjes uit waar een accu in verwerkt is. De Mipow Juice Cover heeft een behoorlijke accu met 6000 mAh. Dat is voldoende om de iPad bijna twee keer zo lang te kunnen gebruiken. Extreem handig voor de reizende persoon of om altijd zeker te zijn van voldoende energie. De accu in de hoes moet wel worden opgeladen en dat kan meestal via een bijgeleverde USB-kabel.

Nog meer handige iPad accu tips

  • Let op de helderheid van je iPad-scherm (hoe donkerder, hoe energiezuiniger)
  • Kijk welke applicaties aanstaan. Sluit ze af indien je ze niet meer gebruikt
  • Zet de vliegtuigmodus aan als je je iPad vaak offline gebruikt
  • Als je nooit gebruikmaakt van bepaalde verbindingen (bv. bluetooth) schakel ze dan uit
  • Stel je iPad zo in dat het scherm eerder dimt
  • Zet vibraties uit. Ook dit vreet de batterij leeg

→ Op zoek naar meer handige trucs? Check ons overzicht met iPhone tips!

De beste iPhone aanbiedingen op een rijtje

Ben je juist op zoek naar een nieuwe smartphone? Bekijk dan hieronder de beste iPhone aanbiedingen van dit moment!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu