Tip: Stop de YouTube app-popup en kijk video’s in Safari

6 maart 2016, 14:02
2 min leestijd
Tip: Stop de YouTube app-popup en kijk video’s in Safari

Wil je een YouTube-filmpje kijken op de iPhone en heb je de YouTube-app, dan stuurt Safari je het liefst direct door naar de app. Maar hoe kun je die popup omzeilen? In dit artikel lees je het.

Lees verder na de advertentie.

YouTube in Safari kijken

Tijdens het surfen wil je een YouTube-filmpje kijken. De iPhone opent daarom vaak vanzelf een popup-menuutje waarin je kunt kiezen om de video in de YouTube-app te bekijken. 9to5Mac heeft een handige manier gevonden om die popup te omzeilen, zodat je gewoon in je browser kunt blijven kijken, zonder naar Googles app gestuurd te worden.

Er zijn trouwens goede redenen om YouTube-filmpjes gewoon in Safari te kijken in plaats van met de app. Zo heb je in de browser meer opties en instellingen voor je video’s die nog niet in de app zitten.

Dit moet je doen

youtube in safari

Ga je naar de website van YouTube, dan krijg je vanzelf de popup te zien om naar de app te gaan. Druk op ‘Annuleer’ en voer dezelfde URL nogmaals in de internetbalk. Druk nog eens op return en de pagina zal laden zonder de YouTube-app te melden. Nogmaals laden werkt altijd, maar je zult het steeds moeten doen wanneer je naar YouTube surft. Toch is dat altijd nog sneller dan de app openen.

Nadat je de pagina een tweede keer hebt geladen, kom je waarschijnlijk op de mobiele versie terecht. Het scherm van YouTube is dan netjes aangepast op je schermgrootte en je herkent het aan de ‘M’ voor de url. Ga je liever naar de desktop-versie, dan kan dat ook. Na het openen van YouTube hou je je vinger op de ‘Vernieuw’-knop naast de url in de internetbalk en kies je voor ‘Vraag om desktopversie’.

Wil je terug naar de mobiele site, dan kan dat altijd. Je vult dan m.youtube.com in in de browserbalk.

Lees meer over YouTube

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu