Vragen aan Siri intypen in plaats van uitspreken: zo werkt het
Lars Paymans

Siri kun je op je iPhone snel bereiken door ‘Hé Siri’ te roepen. Hardop tegen je telefoon praten komt echter niet altijd uit. Gelukkig maar dat je vragen aan Siri ook gewoon in kunt typen. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Siri vragen typen in plaats van uitspreken

Apple heeft het sinds iOS 11 gemakkelijk gemaakt om een vraag aan Siri te typen in plaats van uit te spreken. Het enige wat je hoeft te doen is de functie activeren in de instellingen. Apple heeft de optie toegevoegd om de toegankelijkheid van de iPhone en iPad te verbeteren. Mensen met een spraakgebrek kunnen hierdoor ook gewoon Siri gebruiken. Deze functie komt echter ook van pas als je liever niet Siri hardop aanspreekt, maar de vraag gewoon wil uittypen.

Siri vragen typen

Zo kun je Siri vragen typen:

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Tik op ‘Algemeen’;
  3. Selecteer ‘Toegankelijkheid’;
  4. Zoek naar Siri;
  5. Zet de schakelaar achter ‘typ vragen aan Siri’ op groen.

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen, kun je Siri gewoon activeren door de homeknop ingedrukt te houden (of de zijknop op de iPhone X). Daarna verschijnt het bekende Siri-scherm in beeld en een toetsenbord waar je jouw vraag in kunt stellen. Zolang je in dit venster blijft, is het mogelijk om zonder een woord uit te spreken Siri te gebruiken. Handig als je in een volle trein zit, of in een bibliotheek.

Zo zet je Siri op stil

Het probleem hiervan is dat Siri de antwoorden op deze ingetypte vragen gewoon uitspreekt. In de instellingen kun je hier ook een stokje voor steken. Dit doe je door naar ‘Instellingen > Algemeen > Siri > Gesproken feedback’ te gaan. Selecteer in dit menu voor ‘Regel met belsignaalschakelaar’.

Lees het laatste nieuws over Siri


Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.