Vragen aan Siri intypen in plaats van uitspreken: zo werkt het

Lars Paijmans
17 maart 2019, 13:08
1 min leestijd
Vragen aan Siri intypen in plaats van uitspreken: zo werkt het

Siri kun je op je iPhone snel bereiken door ‘Hé Siri’ te roepen. Hardop tegen je telefoon praten komt echter niet altijd uit. Gelukkig maar dat je vragen aan Siri ook gewoon in kunt typen. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Siri vragen typen in plaats van uitspreken

Siri is een stemhulp, maar je kunt vragen ook stellen door te typen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de functie activeren in de instellingen. Op deze manier wordt de toegankelijkheid vergroot, omdat zo ook mensen met een spraakgebrek Siri kunnen gebruiken. Deze functie komt echter ook van pas als je simpelweg liever typt dan het stemhulpje hardop aanspreekt.

Siri vragen typen

Zo kun je Siri vragen typen:

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Tik op ‘Algemeen’;
  3. Selecteer ‘Toegankelijkheid’;
  4. Zoek naar Siri;
  5. Zet de schakelaar achter ‘typ vragen aan Siri’ op groen.

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen, kun je Siri gewoon activeren door de homeknop ingedrukt te houden (of de zijknop op de iPhone XS en iPhone XR). Daarna verschijnt het bekende Siri-scherm in beeld en een toetsenbord waar je jouw vraag kunt stellen. Zolang je in dit venster blijft, is het mogelijk om zonder een woord uit te spreken Siri te gebruiken. Handig als je in een volle trein zit, of in een bibliotheek.

Zo zet je Siri op stil

Het probleem hiervan is dat Siri de antwoorden op deze ingetypte vragen gewoon uitspreekt. In de instellingen kun je hier ook een stokje voor steken. Dit doe je door naar ‘Instellingen > Algemeen > Siri > Gesproken feedback’ te gaan. Selecteer in dit menu voor ‘Regel met belsignaalschakelaar’.

Lees het laatste nieuws over Siri

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu