Vragen aan Siri intypen in plaats van uitspreken: zo werkt het
Lars Paymans

Siri op je iPhone is handig om snel antwoord te krijgen op een vraag, maar lang niet altijd ben je in de gelegenheid om deze hardop te stellen. Gelukkig maar dat je vragen aan Siri ook gewoon in kunt typen. In deze tip leggen we uit hoe dit werkt.

Siri vragen typen in plaats van uitspreken

Hoewel Apple het in de toekomst wat ons betreft best wat makkelijker maken om je Siri-vragen in te typen, is het met een kleine omweg nu ook al mogelijk. Na het inspreken van een vraag kun je namelijk handmatig de tekst wijzigen, zodat je op deze manier ook iets totaal anders in kunt vullen.

Zo kun je Siri vragen typen

  1. Open Siri op je iPhone door er iets tegen te zeggen. Dit kan heel kort zijn, zoals ‘Hee’. Siri geeft vervolgens antwoord;
  2. Nu Siri geantwoord heeft, kun je op ‘Hee’ tikken om de tekst te bewerken;
  3. Het toetsenbord verschijnt in beeld waarmee je nu een uitgebreide vraag in kunt typen. Druk op Enter om de vraag te versturen.

Deze techniek kun je blijven gebruiken om ook vervolgvragen aan Siri te blijven stellen. Zolang je in dit venster blijft, is het mogelijk om zonder een woord uit te spreken Siri te gebruiken. Handig als je in een volle trein zit, of in een bibliotheek.

Zo zet je Siri op stil

Het probleem hiervan is dat Siri de antwoorden op deze ingetypte vragen gewoon uitspreekt. In de instellingen kun je hier ook een stokje voor steken. Dit doe je door naar Instellingen > Algemeen > Siri > Gesproken feedback te gaan. Selecteer in dit menu voor ‘Regel met belsignaalschakelaar’.

Laten we hopen dat de grote plannen die Apple met Siri in 2016 heeft, er ook voor zorgt dat we zonder dit omweggetje onze vragen kunnen stellen. Dat zou er zomaar voor kunnen zorgen dat we Siri een stuk vaker gaan gebruiken dan nu het geval is.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.