Zo voorkom je dat Siri spontaan begint met praten (als je dat niet wilt)

22 februari 2024, 12:45
2 min leestijd
Zo voorkom je dat Siri spontaan begint met praten (als je dat niet wilt)

Heb je ook wel eens dat Siri opeens begint met praten terwijl je de stemassistent niets hebt gevraagd? Met deze oplossing heb je daar geen last meer van!

Lees verder na de advertentie.

Zo voorkom je dat Siri spontaan begint te praten

Misschien herken je het wel: zit je met wat vrienden gezellig te praten, wordt opeens je iPhone wakker en begint Siri spontaan te praten. Dat terwijl je de stemassistent niets hebt gevraagd.

De eerste paar keer dat het gebeurd kan het best grappig zijn, maar al snel wordt het behoorlijk irritant als ze je voor de zoveelste keer stoort. Gelukkig kun je er wat tegen doen zodat het minder vaak voorkomt, zonder dat je Siri helemaal uit moet zetten.

Siri werkt niet

Scherm omlaag leggen

Door je iPhone voortaan met het scherm omlaag te leggen, zal Siri niet meer reageren op spraakopdrachten. Het zal dan ook niet meer voorkomen dat Siri spontaan begint met praten. Je moet hiervoor wel een optie uit hebben staan op je iPhone.

Ga daarvoor naar ‘Instellingen > Toegankelijkheid’. Scrol daarna naar onderen en kies voor ‘Siri’. Vervolgens zet je daar de optie ‘Luister altijd naar ‘Hé, Siri’ uit. Siri zal dan niet meer reageren als je de iPhone op de kop hebt liggen of wanneer het scherm bedekt is.

iphone 15 pro foto

Geen Siri meer bij een vergrendelde iPhone

Er is nog een manier om Siri (gedeeltelijk) de mond te snoeren. Je kunt de stemassistent namelijk uitzetten wanneer je de iPhone hebt vergrendeld.

Dit doe je door naar ‘Instellingen’ te gaan. Vervolgens scrol je naar beneden en kies je voor ‘Siri en zoeken’. Zet daarna de functie uit bij ‘Sta Siri toe bij vergrendeling’. Let op! Wanneer je deze functie uit zet, worden ook het aankondigen van meldingen en oproepen uitgezet.

Uitzetten: Siri stopt helemaal met praten

Wil je liever dat Siri nooit meer begint met praten? Dan kun je de spraakassistent ook helemaal de mond snoeren. Om Siri helemaal uit te zetten volg je onderstaande stappen.

Siri helemaal uitzetten op iPhone en iPad

  1. Open de ‘Instellingen’ op je iPhone of iPad;

  2. Scrol naar beneden en kies voor ‘Siri en zoeken’;

  3. Zet de optie bij ‘Luister naar ‘Hé, Siri” uit.

Meer tips voor iPhone

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu