Siri instellen, gebruiken en personaliseren: zo doe je dat

Michel van 't Klaphek
28 juli 2019, 10:17
2 min leestijd
Siri instellen, gebruiken en personaliseren: zo doe je dat

Siri is Apples stemhulp die het antwoord weet op al jouw vragen en het leven makkelijker maakt. Je kunt zowel kletsen als chatten met de assistent. Siri instellen en gebruiken doe je zo.

Lees verder na de advertentie.

Siri instellen en gebruiken

Siri is Apples stemhulpje en bestaat sinds 2011. Vanaf iOS 8.3 spreekt de assistent ook Nederlands en kun je ‘m raadplegen voor vragen over het weer, je planning, triviale feitjes (zoals wat de hoofdstad van Ecuador is) en nog veel meer. Siri inschakelen is heel makkelijk:

  1. Open de Instellingen-app op je iPhone of iPad;
  2. Ga naar ‘Siri en zoeken’;
  3. Verschuif de schakelaar bij ‘Druk op de thuisknop voor Siri’ zodat het vakje groen wordt.
Siri instellen en gebruiken nederlands

Vanaf nu kun je Siri activeren door op de thuisknop van je iPhone te drukken. Heb je een iPhone X of nieuwer model (zoals de iPhone XS of iPhone XR) zonder fysieke homebutton? Houd dan de knop aan de zijkant een paar tellen ingedrukt.

Siri personaliseren

Uiteraard kun je de stemhulp ook activeren met het ‘Hé, Siri’-commando. Je hoeft dan alleen maar te praten om iets te vragen of een order door te geven. Verschuif hiervoor de schakelaar bij de bovenste optie en train de assistent een paar keer om jouw stem te herkennen.

Verder kun je in het instellingenmenu de stemassistent zoveel mogelijk personaliseren, bijvoorbeeld door een andere stem te kiezen. Momenteel bestaat de keuze uit een Nederlands of Vlaams accent. Siri heeft een wifi- of mobiele-verbinding nodig om te werken. Tot slot kun je de stemhulp ook toestaan om suggesties te doen in Zoeken, zodat je sneller bij handige apps en informatie terechtkomt.

Meer over Siri

Ben je nieuw in de wereld van praten tegen je telefoon? Check dan onze Siri-beginnersgids om een goede start te maken. Houd je het liever bij typen? Lees dan hoe je Siri kunt gebruiken zonder te praten.

Categorie: Apps algemeen
Spotlight: Siri

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's