iOS 8 tip: Ontdek nieuwe muziek met Siri

Rutger Otto
10 november 2014, 10:36
2 min leestijd
iOS 8 tip: Ontdek nieuwe muziek met Siri

Als er een liedje op de radio voorbij kwam die je niet kende, dan was Shazam altijd dé app om te gebruiken. Maar nu Siri Shazam heeft geïntegreerd, is de losse app bijna overbodig. ‘Siri, what song is this?’

Lees verder na de advertentie.

In iOS 8 werkt Shazam samen met Apples persoonlijke assistent Siri. Het is dan ook mogelijk om via Siri snel en gemakkelijk te ontdekken welk nummer je momenteel hoort.

siri dicteren

Siri Shazam

Daarvoor moet om te beginnen wel Siri ingeschakeld zijn. Je kan checken of dat het geval is door de homeknop ingedrukt te houden. Ook kun je via de Instellingen kijken of Siri is ingeschakeld. Ga daarvoor naar Instellingen → Algemeen → Siri. In het volgende scherm kun je aangeven welke taal je wil spreken en horen. Ook kun je ‘Hey Siri’ toestaan. Als je iPhone is aangesloten op een stopcontact, kun je vanzelf met Siri praten door ‘Hey Siri’ te zeggen.

Is er een nummer bezig waarvan je wil weten wat het is, dan schakel je Siri in door de homeknop ingedrukt te houden. Vraag Siri iets als: ‘What song is this?’ De persoonlijke assistent zegt dat ze even gaat luisteren en komt vervolgens met het nummer en de artiest op de proppen. Via een extra knop kun je het betreffende liedje meteen kopen via iTunes.

Weg met Shazam?

Handig, die functie in Siri, maar is de Shazam-app meteen overbodig? Nee! Shazam is in sommige gevallen beter te gebruiken, bijvoorbeeld als je ergens bent waar de muziek zo hard staat, dat Siri je commando niet kan registreren. Daarnaast is Shazam ook een sociale app, waarmee je ontdekt welke muziek populair is bij anderen en wat je vrienden hebben opgezocht. Ook is het gewoon handig om te zien wat je de laatste tijd zelf allemaal hebt opgezocht.

Meer lezen? Check onze ultieme iOS 8 gids met handige tips!

Lees meer over iOS 8

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu