Tip: Dit is de betekenis van veelgebruikte emoji

Erwin Vogelaar
11 november 2018, 13:03
2 min leestijd
Tip: Dit is de betekenis van veelgebruikte emoji

We kunnen niet meer zonder emoji, maar weten we wel echt wat we sturen? Dit is de betekenis van enkele populaire emoji.

Betekenis emoji: dit stuur je eigenlijk

We kregen er meer dan 70 nieuwe emoji bij in iOS 12.1. Dit terwijl we nog niet eens gewend zijn aan alle emoji die we nu al kunnen sturen. Iedereen geeft namelijk stiekem een eigen betekenis aan deze kleine plaatjes. Daarom leggen we enkele veel gebruikte emoji voor je uit. Zowel de officiële betekenis als de betekenis die veel gebruikers eraan vast hangen. De afbeeldingen komen van Emojipedia.

Tranen van geluk

betekenis emoji

Dit is mogelijk de meest verkeerd gebruikte emoji die er is. Dit is niet verwonderlijk, want het lijkt alsof het gezichtje huilt. Hoewel de emoji duidelijk vriendelijke oogjes heeft, zien sommige mensen die twee tranen en denken ze dat deze emoji verdrietiger is dan emoji met een enkele traan. Dat klopt dus absoluut niet, want deze emoji huilt van het lachen.

Gevouwen handen

betekenis emoji

Ook deze emoji wordt op verschillende manieren geïnterpreteerd. De één ziet het als een high five, de ander als biddende handen en de ander als een emoji om bedankt te zeggen. Er is geen foute manier om deze gevouwen handen te gebruiken, maar bedankt en gebed zijn de meest gebruikt interpretaties.

Denkend gezicht

betekenis emoji

Wat doet deze emoji met de hand op de kin? Dit betekent dat de emoji aan het denken is. Hiermee wordt aangegeven dat er wordt nagedacht, of dat iets een diepe gedachte is. Ook kan het gebruikt worden om iets gemeens over iemand te zeggen.

Schouders ophalen

betekenis emoji

Deze schouders ophalende emoji ken je mogelijk ook als ¯\_(ツ)_/¯. Hiermee geeft iemand aan niets genoeg te weten over iets, of niet genoeg te geven om iets.

Knuffel

betekenis emoji

Met deze emoji geef je een knuffel aan iemand. Hoewel bij Apple de knuffel duidelijk wordt gegeven, kiezen andere merken er ook wel voor om de handen naar het gezicht toe te keren alsof iemand zichzelf knuffelt. Deze emoji wordt daarom ook regelmatig gebruikt om aan te geven dat iets heel fijn is.

Buigen

Deze persoon lijkt een massage te krijgen of push-ups te doen, maar beide is niet waar. Deze persoon buigt diep om excuses aan te bieden of om een grote dienst te vragen.

OK

betekenis emoji

Dit is niet een veel gebruikt emoji, maar wel een hele onduidelijke. Want wat wordt hier nou afgebeeld? Is het een ballerina? Of iemand die de handen op het hoofd doet? Nee, deze persoon maakt een OK-teken door een O met het lichaam te vormen.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's