Tip: Zo voorkom je dat AirPods inkomende berichten aankondigen

17 oktober 2020, 13:15
2 min leestijd
Tip: Zo voorkom je dat AirPods inkomende berichten aankondigen

Als vaste AirPods-gebruiker heb je het vast al eens meegemaakt: een inkomend bericht dat je muziek onderbreekt. Het kan heel handig zijn om Siri berichten voor te laten lezen, maar voor wie dit niet meer wil, hebben we een tip. 

Lees verder na de advertentie.

Zo kun je ‘Berichten aankondigen met Siri’ uitschakelen

Wanneer je AirPods draagt, kan ‘Berichten aankondigen met Siri’ heel handig zijn. Zeker als je een bericht verwacht die je echt niet wilt missen. Maar het kan ook heel storend zijn. Zit je net midden in een intrigerende podcastaflevering, begint Siri een inkomende bericht voor te lezen. Als dit laatste je bekend voorkomt, is het zeker de moeite waard om verder te lezen. 

‘Berichten aankondigen met Siri’ uitschakelen

Berichten aankondigen met Siri
  1. Open de instellingen op je iPhone en kies Meldingen;
  2. Selecteer Berichten aankondigen met Siri;
  3. Je kunt nu de functie voor alle apps uitschakelen door de schakelaar bovenaan naast Berichten aankondigen met Siri uit te schakelen.

Je kunt er ook voor kiezen om meldingen van een specifieke app in of uit te schakelen. Daarnaast kun je ook de keuze maken tussen verschillende afzenders: Favorieten, Recent, Contacten en Iedereen. Zo kun je ervoor kiezen om tijdens het luisteren van een podcast wel een melding te krijgen van je werkgever en onnozele berichtjes aan je voorbij te laten gaan.

Berichten aankondigen met Siri toevoegen aan Bedieningspaneel

Wil je regelmatig je keuze kunnen aanpassen? Plaats dan ‘Berichten aankondigen met Siri’ in je Bedieningspaneel. Dit gaat als volgt:

  1. Ga naar Instellingen en selecteer Bedieningspaneel
  2. Tik onder Meer bedieningselementen op het plusteken en kies voor Berichten aankondigen met Siri; 
  3. Je kunt nu op het pictogram tikken wanneer je de functie in of uit wil schakelen.

Opzoek naar meer tips om je het gebruik van AirPods nog verder te versoepelen? Dan ben bij iPhoned aan het juiste adres. Zo schreven we onder andere hoe je voorkomt dat AirPods automatisch wisselen tussen iPhone en iPad.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu