iOS 14 tip: Zo voorkom je dat AirPods automatisch wisselen tussen iPhone en iPad

6 februari 2021, 10:19
2 min leestijd
iOS 14 tip: Zo voorkom je dat AirPods automatisch wisselen tussen iPhone en iPad

Vanaf iOS 14 kunnen AirPods automatisch wisselen tussen de iPhone en iPad afhankelijk van je gebruik. Soms handig en soms helemaal niet. Zo zet je deze functie aan en uit.

Lees verder na de advertentie.

AirPods wisselen automatisch tussen apparaten

Als je iOS 14 en iPadOS 14 draait, zijn de AirPods weer iets slimmer. Zowel de reguliere AirPods als AirPods Pro kunnen nu zelfstandig wisselen tussen apparaten.

Dit doen ze afhankelijk van audio die wordt afgespeeld. Luister je muziek via je AirPods op je iPhone en zet je vervolgens een video aan op je iPad? Dan zullen de AirPods automatisch gekoppeld worden met je iPad en de muziek op je iPhone pauzeren.

Dat maakt het een handige functie voor mensen die hun AirPods zowel met een iPhone als iPad gebruiken. Het kan echter ook vervelend zijn voor mensen die bijvoorbeeld AirPods gebruiken om muziek te luisteren via een iPhone en ondertussen een video aanzetten op hun iPad, waarvan ze het geluid niet hoeven te horen. Gelukkig is de functie gemakkelijk in- en uit te schakelen.

AirPods automatisch wisselen

Zo voorkom je dat AirPods automatisch wisselen

  1. Verbind je AirPods met je iPhone;
  2. Open de Instellingen-app;
  3. Tik op ‘Bluetooth’;
  4. Tik op de ‘i’ achter je AirPods die verbonden zijn;
  5. Tik op ‘Verbind met deze iPhone’;
  6. Kies ‘automatisch’ of ‘bij laatste keer verbonden met deze iPhone’.

Kies je in plaats van ‘automatisch’ voor de andere optie, dan werken je AirPods weer precies zoals in iOS 13. Ze worden automatisch gekoppeld met hetzelfde apparaat en je kunt dit handmatig wisselen. De nieuwe koppelfunctie werkt met alle apparaten die op iOS 14, iPadOS 14 en macOS Big Sur en nieuwer draaien.

Meer nieuwe AirPods-functies in iOS 14

Naast deze nieuwe wisselfunctie is er dit jaar meer nieuws te beleven met AirPods. De AirPods Pro zijn sinds iOS 14 uitgerust met ‘ruimtelijke audio’ (of Spatial Audio), waarmee je surround sound krijgt. Door je hoofd te bewegen hoor je de audio van een specifieke plek vandaan komen. Apps moeten deze functie eerst ondersteunen tot je ruimtelijke audio ermee kunt gebruiken.

AirPods Pro tips: deze 8 functies kende je nog niet!
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu