iOS 8 tip: Apps verbergen voor gezinsleden
Rutger Otto

Niet je hele gezin hoeft te weten dat jij die-hard Candy Crush speler bent, toch? Als je Family Sharing gebruikt en je volgt deze tip, dan kun je voor anderen verbergen wat je hebt gedownload.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Family Sharing

Family Sharing is hartstikke handig. Gezinsleden kunnen een app allemaal gratis downloaden als één van hen heeft betaald, er is één persoon die betaalt en voor mensen met kinderen is het ideaal om in de gaten te houden dat ze niet al je geld verbrassen in de App Store. Je hele gezin kan echter wel zien wat je hebt gedownload. Daar zal niet iedereen een probleem van maken, maar heb je een persoonlijke reden om dat wel te doen, dan is deze oplossing voor jou.

family sharing

Apps verbergen

Je kan de apps op de volgende manier verbergen:

  1. Open de App Store op je iOS-apparaat
  2. Ga helemaal rechtsonder in beeld naar Updates
  3. Tik op Aankopen bovenin

In dit venster kun je jouw aankopen zien en de aankopen van gezinsleden. Bij Mijn Aankopen staan al je aankopen die je ooit hebt gedaan op een rijtje. Niet alleen betaalde apps, ook de gratis downloads. Daarnaast is het mogelijk om de apps te zien die je op andere iOS-apparaten hebt geïnstalleerd.

Selecteer in deze lijst de app die je wil verbergen en veeg de betreffende titel naar links. Er verschijnt nu een rood vakje waar ‘Verberg’ op staat, tik daarop om de actie uit te voeren. Als je de app verbergt, betekent dat overigens niet dat de app zelf verwijderd wordt of dat je hem niet opnieuw kunt downloaden.

Verbergen ongedaan maken

Het is altijd mogelijk om een verborgen app weer zichtbaar te maken. Dat moet helaas wel met een omweg, namelijk via iTunes op je Mac of pc. Je gaat dan naar je account en klikt op Accountinfo. Vervolgens ga je naar iTunes in de Cloud. Daar kun je alle verborgen aankopen bekijken. Door op Weergeven te klikken, maak je het verbergen ongedaan.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.