De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Vakantietip: Alles over zwemmen met een Apple Watch

Michel van 't Klaphek
18 augustus 2019, 14:21
3 min leestijd
Vakantietip: Alles over zwemmen met een Apple Watch

Neem je je slimme horloge op vakantie mee naar het zwembad of de zee? Dit is alles wat je moet weten over zwemmen met een Apple Watch.

Lees verder na de advertentie.

Zwemmen met Apple Watch: alles wat je moet weten

Op vakantie neem je natuurlijk je Apple Watch mee. Wanneer je aan het zwembad ligt en zin hebt in een frisse duik hoef je het horloge waarschijnlijk niet af te doen. In dit artikel lees je alles over zwemmen met een Apple Watch.

1. Kan ik zwemmen met een Apple Watch?

Baantjes trekken met je Apple Watch is geen enkel probleem. Tenminste, wanneer je minstens een Series 2 om de pols draagt. De Series 1 en originele Apple Watch zijn echter alleen waterbestendig, maar niet waterdicht.

Dit betekent dat deze horloges wel tegen een druppel water kunnen bij het schoonmaken, maar niet ondergedompeld mogen worden. Zwemmen (of douchen) met een Apple Watch Series 2, 3 en 4 is daarentegen geen enkel probleem. Het maakt hierbij niet uit of je baantjes trekt in het zwembad, of in een meer of de zee gaat dobberen.

apple watch onder water

2. Een zwemwork-out starten

De Apple Watch is een ideaal maatje tijdens het sporten, ook wanneer je gaat zwemmen. Om je resultaten te meten kun je een zwemwork-out starten. Dit doe je zo:

  1. Open de Work-out-app en scrol naar ‘Zwembad’ of ‘Open water’;
  2. Start de work-out, of druk eerst op de drie puntjes om een doel voor calorieën, afstand of tijd in te stellen;
  3. Ga je baantjes trekken in een zwembad? Draai dan aan de Digitale Kroon om de zwembadlengte in te stellen zodat de Apple Watch het aantal baantjes kan tellen.

Zodra de zwemwork-out start, vergrendelt het scherm om onbedoelde tikken van waterdruppels te voorkomen. Wanneer je tijdens het baantjes trekken je statistieken wil bekijken druk je tegelijkertijd op de Digitale Kroon en zijknop om de work-out te pauzeren. Doe hetzelfde om de activiteit weer te hervatten.

Ook interessant: Opfriscursus: hoe zit het met roaming op vakantie?

3. Na de frisse duik

Tijdens de zwemwork-out zie je een druppeltje bovenaan het scherm. Dit betekent dat het display vergrendeld is. Zodra je klaar bent met zwemmen is het daarom belangrijk om eventueel water uit de Apple Watch te verwijderen. Droog het scherm af en draai aan de Digitale Kroon om het scherm te ontgrendelen. Hierbij komt eventueel water uit de speakers vrij.

tienduizend stappen

4. Apple Watch-waterbestendigheid neemt af

De waterbestendigheid van een Apple Watch neemt na verloop van tijd af. Dit is overigens bij de meeste waterbestendige apparaten het geval. Jammer genoeg kun je niet controleren hoe waterbestendig je Watch op dit moment is.

Wel kun je ervoor zorgen dat de waterresistentie zoveel mogelijk op niveau blijft. Zorg ervoor dat je het horloge niet laat vallen, blootstelt aan zeep, parfum, oplosmiddelen en zaken als zonnebrandcrème of lotion. Ook kun je het horloge beter niet dragen in een stoomcabine.

Op vakantie met Apple

Het is weer zomer en dat betekent dat veel mensen de boel de boel laten en er even tussenuit gaan. Ga goed voorbereid op reis en zet deze 9 vakantie-apps voor vertrek op je iPhone. Check ook onze iPhone-vakantiegids voor handige tips die je reis makkelijker maken, geld besparen en waardoor je Apple-apparaten veilig blijven.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu