Gids: Zo werkt de studentenkorting van Apple

Erwin Vogelaar
6 augustus 2019, 15:01
3 min leestijd
Gids: Zo werkt de studentenkorting van Apple

Via Apple krijg je studentenkorting op verschillende producten. In deze gids leggen we uit wat er mogelijk is.

Lees verder na de advertentie.

iPhoned-gids: Apple studentenkorting uitgelegd

Als student krijg je op verschillende plekken korting. Ook Apple doet mee. Op deze manier maakt het bedrijf het studenten makkelijker om aan de slag te gaan met met laptops, software en meer. Natuurlijk zit daarachter de hoop dat deze studenten in de rest van hun leven Apple-producten blijven gebruiken. In deze gids leggen we uit wat er zoal mogelijk is bij Apple zelf en hoe je die korting pakt.

De grote studentenkortingsactie van Apple heet ‘Back to School’. Het bedrijf biedt onder andere korting op Apple Music en geeft een gratis Beats-koptelefoon weg bij het kopen van bepaalde producten. Ook krijg je korting op hardware.

Voor wie is deze korting?

De korting is allereerst bedoeld voor alle (aankomende) studenten in het hoger onderwijs. Daarnaast kunnen docenten, mensen die thuisonderwijs geven en andere onderwijsmedewerkers aanspraak maken op deze korting.  Net als ouders die een aankoop doen voor hun kind dat studeert op het hoger onderwijs.

Hoeveel mag ik kopen?

Je kunt niet onbeperkt spullen met studentenkorting kopen. Per collegejaar mag je één desktopcomputer, één Mac mini, één MacBook, twee iPads en maximaal twee softwaretitels aanschaffen met studentenkorting. Toch is dat behoorlijk wat.

Deze producten koop je met korting

De komende producten zijn verkrijgbaar met studentenkorting. Via onderstaande links kom je terecht bij de onderwijspagina’s van deze producten. De korting is al de prijzen verwerkt. Om de originele prijs te zien haal je in de url ‘-edu’ weg zodat er alleen nog ‘www.apple.com/nl/shop/product/’ enzovoort staat. Voor het overzicht zetten we ook de normale aankoopprijs bij alle producten. Dan weet je meteen hoeveel je kunt besparen.

Mac

Koop je een iMac of MacBook via Apple, dan krijg je verschillende kortingen. Allereerst krijg je gratis een Beats Studio3. Deze draadloze koptelefoon is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Daarnaast krijg je onderwijskorting op de Mac en twintig procent korting op AppleCare.

iPad Pro

Koop je een iPad Pro of iPad Air, dan krijg je onderwijskorting en een Beats Solo3 Wireless. Ook deze hoofdtelefoon is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Tevens kun je de Apple Pencil met korting aanschaffen.

  • iPad Air (vanaf 545,71 euro. Normaal 569 euro)
  • iPad Pro (vanaf 862,73 euro. Normaal vanaf 899 euro)
  • Apple Pencil (vanaf 89,54 euro. Normaal vanaf 99 euro)
apple studentenkorting

Overige accessoires, zoals het Smart Keyboard voor iPads of de Apple AirPods, doen wel mee in het ‘back to school’ programma, maar worden niet met extra korting aangeboden. Ze zijn voor de normale prijs te koop.

Apple Music met korting

Als student kost Apple Music maar 4,99 euro per maand, mits je staat ingeschreven bij een hogeschool of universiteit. Hier kun je voor kiezen bij het afsluiten van een abonnement in de Apple Muziek-app. Je krijgt de eerste drie maanden ook nog gratis.

Je krijgt in de app de keuze uit een abonnement voor een individu, gezin of student. Een individueel abonnement kost 9,99 euro per maand, dus studenten kunnen voor de helft van de prijs naar muziek luisteren. Studeer je vier jaar, dan bespaar je in totaal toch maar weer 240 euro.

Apple Music

Apple

Gratis via App Store

Pakket met professionele Apple-apps

Apple biedt een speciaal pakket aan met vijf professionele apps voor het onderwijs. In dit pakket zit videobewerkingssoftware Final Cut Pro X en muziekproductiesoftware Logic Pro X. Daarnaast worden er drie uitbreidingen voor deze programma’s meegeleverd. Met Motion 5, Compressor 4 en MainStage 3 maak je onder andere mooie 3d-titels of pas de uitvoerinstellingen aan. Al deze software is te krijgen voor 229,99 euro.

Apple-korting in andere winkels

Ook in andere winkels waar Apple-producten te koop zijn, is korting speciaal voor studenten beschikbaar. Kijk daarom vooral rond bij verschillende webshops waar je goedkoper jouw iPad, iPhone of ander Apple-apparaat kan scoren.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu