Apple TV gebruiken met meerdere mensen: zo werkt het
Michel van 't Klaphek

Wanneer je de Apple TV met meerdere mensen gebruikt, is het handig om iedereen haar of zijn eigen account te geven. Mensen toevoegen en verwijderen is heel simpel.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Accounts toevoegen aan Apple TV: zo doe je dat

Staat je Apple TV in de woonkamer? Dan gebruik je het kastje waarschijnlijk met meerdere mensen. Lange tijd was het echter niet mogelijk om meerdere accounts aan de Apple TV te koppelen. tvOS 13 heeft daar gelukkig verandering in gebracht.

Zo voeg je accounts toe aan de Apple TV

  1. Ga op je Apple TV naar ‘Instellingen’;
  2. Kies ‘Gebruikers en accounts’ en selecteer ‘Voeg nieuwe gebruiker toe’;
  3. Druk op ‘Ga door’ en kies vervolgens ‘Voer nieuw in’;
  4. Geef vervolgens de Apple ID en het wachtwoord van de nieuwe gebruiker door en tik op ‘Log in’.

accounts apple tv toevoegen2

Om snel tussen gebruikers te switchen, druk je op de TV-knop van de afstandsbediening. Aan de rechterkant opent dan een nieuw menu, waar je kunt aangeven wie op dit moment aan het kijken is. Hier kun je overigens ook snel de sluimerstand inschakelen en wisselen tussen AirPlay-speakers.

Lees ook: 3 manieren om je Apple TV te bedienen vanuit je luie stoel

Een gebruiker verwijderen

Wanneer je met meerdere huisgenoten of gezinsleden de Apple TV gebruikt, krijgt ieder profiel zijn eigen persoonlijke kijklijsten. Ook worden muziek en aanbevelingen afgestemd op individuele voorkeuren. Het is daarom verstandig om iedereen zijn eigen account te geven, want zo blijven zaken gescheiden.

Je kunt op ieder moment gebruikers toevoegen en verwijderen. Hiervoor ga je wederom naar de instellingen op de Apple TV. Kies ‘Gebruikers en accounts’ en ga naar ‘Huidige gebruiker’. Hier kies je het account dat je wil verwijderen. Klik vervolgens op ‘Account van [naam]’ en selecteer ‘Verwijder gebruiker uit Apple TV’.

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.