WhatsApp blijft groeien: 9,4 miljoen gebruikers in Nederland
Rutger Otto

WhatsApp is nog steeds enorm populair. Sinds vorig jaar groeide de dienst met 18 procent in Nederland. Het telt hier nu 9,4 miljoen gebruikers. Ook andere diensten als Snapchat en Skype maakten een groei door in het afgelopen jaar.

WhatsApp in Nederland

Enkele weken geleden werd al bekend dat het WhatsApp voor de wind gaat. Wereldwijd heeft de dienst maandelijks ruim 700 miljoen actieve gebruikers, maakte CEO Jan Koum bekend. Maar ook in Nederland gaat het goed. De dienst heeft hier maar liefst 9,4 miljoen gebruikers, liefst 18 procent meer dan vorig jaar. Van de dreiging in 2014 dat veel mensen over zouden stappen naar Telegram in verband met beveiliging en privacy, is dus weinig terecht gekomen.

De cijfers werden bekend gemaakt door onderzoeksbureau Telecompaper, dat ook inzicht geeft in hoe andere diensten zijn gegroeid. De grootste stijger in Nederland is Snapchat. De app waarmee je foto’s en video’s kunt delen die na een tijdje verwijderd worden, zag zijn Nederlandse gebruikers het afgelopen jaar meer dan verdubbelen, van 670 duizend gebruikers naar 1,5 miljoen.

skype qik

Skype en Facebook Messenger

Ook Skype doet het goed. De videobeldienst van Microsoft steeg met 14 procent naar 2,9 miljoen Nederlandse gebruikers. Gemiddeld gebruiken smartphonebezitters met Skype op hun telefoon de dienst ongeveer vijf keer per maand.

Daarnaast groeide ook Facebook Messenger flink, met een groei van 2,7 miljoen gebruikers in een jaar tijd. Dat komt voornamelijk omdat Facebook de chatdienst in 2014 loskoppelde van de algemene Facebook-app, dus die cijfers zijn enigszins vertekend te noemen.

Lees meer over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.