WhatsApp blijft maar groeien: 700 miljoen actieve gebruikers

Rutger Otto
7 januari 2015, 10:45
2 min leestijd
WhatsApp blijft maar groeien: 700 miljoen actieve gebruikers

Het gaat fantastisch met WhatsApp. Maandelijks zijn er meer dan 700 miljoen actieve gebruikers, maakt CEO Jan Koum op Facebook bekend.

Lees verder na de advertentie.

Aantal WhatsApp gebruikers groeit

Dat zijn duizelingwekkende aantallen die erop wijzen dat de berichtendienst nog steeds enorm groeit. In augustus vorig jaar stond de teller wereldwijd op 600 miljoen gebruikers, daar zijn er nu, amper vijf maanden later, alweer 100 miljoen bijgekomen. Nog een cijfer dat je mond open laat vallen: per dag worden er via WhatsApp 30 miljard (!) berichtjes gestuurd.

WhatsApp is hiermee één van de grootste sociale netwerken ter wereld. De dienst laat Twitter (284 miljoen gebruikers) en Instagram (300 miljoen gebruikers) achter zich. Facebook, dat in het bezit is van WhatsApp, leidt de dans echter: elke maand loggen 1,3 miljoen gebruikers in.

“We zijn enorm vereerd en enthousiast door deze cijfers en onze groei”, schrijft Koum, die WhatsApp nog steeds zelfstandig binnen Facebook leidt. “We zijn echter nog enthousiaster om er een nog beter product van te maken in 2015.”

facebook whatsapp

Toekomst van WhatsApp

WhatsApp moet pas geld gaan opleveren bij 1 miljard gebruikers

Ondanks het succes heeft WhatsApp overigens nog steeds geen plannen om er geld mee te gaan verdienen, althans, niet aangekondigd. Koum heeft wel gezegd dat CEO van Facebook Mark Zuckerberg geen geld aan WhatsApp hoeft te verdienen, totdat de dienst een miljard gebruikers heeft. En daar gaan we nu wel naartoe, al duurt dat met de huidige groei nog minstens een jaar.

2015 wordt een interessant jaar voor WhatsApp, want Koum kondigde eerder al aan de belfunctie eindelijk te introduceren. Ook komt er mogelijk een webversie van WhatsApp, zodat je ook via je internetbrowser in contact kunt blijven met vrienden en familie. De laatste tijd werden er al andere vernieuwingen in de dienst doorgevoerd, waaronder de befaamde blauwe vinkjes, waarmee je kan checken of iemand je verstuurde bericht heeft gelezen.

WhatsApp downloaden

WhatsApp is gratis te downloaden in de App Store. Voor de installatie is slechts iOS 4.3 of nieuwer nodig en 36,6MB aan vrije opslagruimte.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
WhatsApp Messenger
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu