Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Apple komt met Wachtwoorden-app voor iPhone (met deze handige functie)

Yannick Chalkiopoulos
7 juni 2024, 16:00
3 min leestijd
Apple komt met Wachtwoorden-app voor iPhone (met deze handige functie)

Vergeet je wel eens je wachtwoord? Dan hebben we goed nieuws, want Apple werkt aan een speciale Wachtwoorden-app voor de iPhone, iPad en Mac.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe Wachtwoorden-app van Apple

In september brengt Apple de officiële versie van iOS 18 uit, die veel nieuwe functies naar je iPhone brengt. Het was al duidelijk dat we een reeks nieuwe AI-features kunnen verwachten. Apple breidt vrijwel alle standaard apps op je iPhone uit met kunstmatige intelligentie. Nu blijkt dat Apple ook aan een compleet nieuwe Wachtwoorden-app werkt, die naar de iPhone, iPad én Mac komt.

Lees ook: Passkeys komen naar iOS 17 en macOS Sonoma: wat heb je eraan?

Op dit moment kun je al een overzicht vinden van alle wachtwoorden die je hebt opgeslagen op je Apple-apparaat. Die functie is nu nog verstopt bij ‘Instellingen > Wachtwoorden’. Vanaf iOS 18 vind je alle bewaarde wachtwoorden niet meer terug bij de instellingen van het toestel, maar in een nieuwe Wachtwoorden-app. Die applicatie heeft een handige functie, want inloggen bij websites wordt veel gemakkelijker.

verjaardag toegangscode

Automatisch inloggen op al je apparaten

Apple heeft de instellingen voor wachtwoorden de afgelopen jaren al behoorlijk uitgebreid. Je iPhone, iPad of Mac kan inmiddels zelf wachtwoorden samenstellen, die een sterk niveau hebben om de veiligheid te garanderen. Daarnaast kun je wachtwoorden opslaan als je voor het eerst inlogt, zodat je Apple-apparaat vervolgens automatisch je inloggegevens invoert. Deze functie wordt volgens de doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman uitgebreid in de nieuwe Wachtwoorden-app van Apple.

Op dit moment kun je alleen wachtwoorden automatisch laten invullen, die je al eerder op je iPhone, iPad of Mac hebt opgeslagen. Met de nieuwe Wachtwoorden-app wordt dit gemakkelijker, want dan kun je ook inloggegevens gebruiken die je op een ander Apple-apparaat hebt gebruikt. Zo vult je iPhone straks ook wachtwoorden in die je eerder op je Mac of iPad hebt opgeslagen. De nieuwe app biedt ook ondersteuning voor de Vision Pro en computers die op Windows draaien.

wachtwoorden-app apple

Apple presenteert Wachtwoorden-app binnenkort

Je kunt de Wachtwoorden-app gebruiken om in te loggen op websites, wifi-wachtwoorden op te slaan, Passkeys te onthouden en om Face ID of Touch ID in te stellen als inlog bij websites in plaats van een wachtwoord. Met de nieuwe applicatie moeten gebruikers gemakkelijker toegang hebben tot hun wachtwoorden. Het is de verwachting dat de app beveiligd wordt met Face ID, Touch ID of een toegangscode. Dat is nu ook het geval bij de wachtwoorden-functie bij Instellingen.

Lees meer: Apple ID beveiligen met beveiligingssleutel – zo werkt het

Zo blijven je wachtwoorden goed beveiligd, ook met de app die je vermoedelijk toe kunt voegen aan je beginscherm. We hoeven niet lang meer te wachten op de nieuwe Wachtwoorden-app, want Apple kondigt de app op 10 juni aan. Die dag is de jaarlijkse WWDC, waarbij Apple iOS 18, iPadOS 18 en macOS 15 onthult. Wil je meer weten over dé Apple-presentatie van het jaar? Lees dan hier alles over de WWDC 2024!

Wil je meer weten over iOS 18? En op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu