Nieuwe iMacs niet te gebruiken als externe monitor

Gijs Ettes
16 juni 2017, 10:44
1 min leestijd
Nieuwe iMacs niet te gebruiken als externe monitor

De onlangs geïntroduceerde 4K- en 5K-iMacs ondersteunen geen functie om ze als externe monitor te gebruiken, zo bevestigt Apple.

Lees verder na de advertentie.

Target Display Mode geschrapt

De zogenoemde Target Display Mode (‘modus Doelbeeldscherm’), die de mogelijkheid biedt om via de Mini DisplayPort- of Thunderbolt-aansluiting een andere Mac aan het scherm van de iMac te koppelen, wordt niet ondersteund op de modellen die Apple dit jaar heeft uitgebracht. Een flinke tegenvaller voor wie hoopte zijn 4K- of 5K-iMac te kunnen blijven gebruiken als scherm, als de hardware van de computer zelf verouderd is.

target display mode

Target Display Mode werd geïntroduceerd op de 27 inch-iMac van eind 2009. Ook het 27 inch-model van medio 2010 en de iMacs die tussen medio 2011 en 2014 verschenen, kunnen overweg met de handige feature. Op de 5K-iMac van eind 2014 werd Target Display Mode geschrapt, omdat de Thunderbolt 2-poort op dat apparaat blijkbaar onvoldoende snelheid had voor video-uitvoer met zo’n hoge resolutie.

De nieuwere iMacs beschikken over Thunderbolt 3, een veel snellere aansluiting die bovendien universeel is. De poort kan overweg met video-uitvoer, gegevensoverdracht en is in staat om andere apparaten op te laden. Een woordvoerder van Apple geeft echter aan dat Target Display Mode niet wordt ondersteund en niet op de planning staat om terug te keren bij toekomstige modellen.

Gebruik een iMac als externe monitor

Op de website van Apple lees je hoe je de Target Display Mode kunt gebruiken op een iMac die wél wordt ondersteund. Nadat de Macs met elkaar verbonden zijn, druk je op Command-F2 op het toetsenbord van de iMac die je als beeldscherm wilt gebruiken. Koppelen kan via Mini DisplayPort of Thunderbolt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorie: Devices
Device: iMac

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iMac
Apple iMac
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen