Gerucht: Apple onthult vandaag rode iPhone 8 en 8 Plus

Lars Paijmans
9 april 2018, 8:50
2 min leestijd
Gerucht: Apple onthult vandaag rode iPhone 8 en 8 Plus

Na zilver, spacegrijs en goud krijgen de iPhone 8 en 8 Plus er vandaag een nieuwe kleur bij. Volgens een gerucht onthult Apple vandaag nog de iPhone 8 (PRODUCT) RED, die later in de week verkrijgbaar is.

Lees verder na de advertentie.

‘Rode iPhone 8 en 8 Plus vandaag onthuld’

MacRumors kreeg een interne memo van Virgin Mobile in handen die weinig aan de verbeelding overlaat: in de loop van de dag zal Apple een roodgekleurde versie van de iPhone 8 en iPhone 8 Plus uit de doeken doen. Hiermee steunt het bedrijf net zoals vorig jaar de (PRODUCT) RED-campagne.

Volgens de memo is de fel rode iPhone direct te pre-orderen. Dat wijst erop dat het toestel niet meteen verkrijgbaar is, en dit waarschijnlijk in de loop van april zal gebeuren. Naar verwachting blijft de prijs gelijk.

rode iPhone 8

Opvallend genoeg rept de Virgin-memo met geen woord over de iPhone X, terwijl dit het huidige topmodel van Apple is. Onlangs dook het gerucht op dat Apple wel aan een gouden versie van de X zou werken, dus de kans bestaat dat we deze vandaag ook met een persbericht te zien krijgen.

Het verhaal van MacRumors kreeg op Twitter bijval van Mark Gurman, een van de bekendste en meest betrouwbare bronnen als het op Apple-geruchten aankomt. In een tweet zegt hij dat Apple deze aankondiging deze week gepland heeft. Gurman is niet de enige. De afgelopen weken hebben tal van Apple-bronnen onafhankelijk van elkaar gezegd dat het bedrijf uit Cupertino hiermee bezig zou zijn.

Meer kleine aankondigingen op komst?

Als Apple vandaag een serie persberichten verstuurt, zou hier naast een rode iPhone 8 en gouden iPhone X ook meer info in kunnen staan over AirPower: de draadloze oplaadmat die Apple vorig jaar september aankondigde.

Dat Apple dit jaar voor april in plaats van maart kiest om de nieuwe kleur te onthullen, heeft een praktische reden: hierdoor tellen alle inkomsten ervan mee voor het derde fiscale kwartaal, een kwartaal dat normaal gesproken erg rustig is voor Apple.

Houd iPhoned vandaag dus in de gaten, of download onze app om direct een melding te ontvangen als Apple de nieuwe modellen aankondigt.

Bron: Macrumors
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen