‘MacBook Pro met nieuw ontwerp en M1X-chip komt later dit jaar’

Bram Lettenmeijer
19 juni 2021, 12:04
2 min leestijd

Volgens een nieuw gerucht komt Apples langverwachte, herontworpen MacBook Pro in het vierde kwartaal van 2021 op de markt. Daarnaast komt Apple met een nieuwe Mac mini. Beide apparaten krijgen naar verluidt een M1X-chip.

Lees verder na de advertentie.

Gerucht: MacBook Pro met M1X-chip in vierde kwartaal

Geruchten over een nieuwe en herontworpen MacBook Pro circuleren al een tijdje op het internet. Over veel aspecten van de nieuwe laptop zijn analisten het eens, maar er blijft onzekerheid over de introductiedatum. Volgens lekker Dylandkt, die in het verleden heel wat correcte voorspellingen maakte, komt de langverwachte Apple-laptop in het vierde kwartaal van 2021.

Volgens de bron is Apple van plan om eind oktober of begin november nieuwe 14 inch- en 16 inch-modellen van de MacBook Pro te introduceren. De nieuwe laptops krijgen naar verluidt een gloednieuw uiterlijk met platte zijkanten, dunnere schermranden en uitgebreide aansluitingen. Denk hierbij aan een sd-kaartlezer, MagSafe en hdmi-poort.

Ook krijgt de nieuwe MacBook Pro volgens meerdere geruchten een gloednieuwe chip: de M1X. Deze chip is volgens Dylandkt een uitbreiding van de M1. De chip zou meer Thunderbolt-kanalen, cpu-kernen, gpu-kernen en ondersteuning voor externe monitoren bevatten.

Ook nieuwe Mac mini in aantocht

In een andere tweet beweert de lekker dat Apple geen nieuwe iMac Pro zal introduceren, maar wel een nieuwe Mac mini. Deze zou dezelfde krachtige M1X-chip als de herontworpen MacBook Pro hebben. Veel informatie over de nieuwe Mac mini is nog niet bekend.

De huidige Mac mini heeft al een M1-chip. Het apparaat kwam eind 2020 op de markt. Dylan had in het verleden gelijk over de nieuwe M1 iMac en de 2021 iPad Pro. Of hij ook deze keer gelijk heeft, zal de tijd leren.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Dat kan via de website, onze gratis iPhoned-app of door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief.

Meer Apple-nieuws:

Via: 9To5Mac
Bron: Dylandtk
Bron afbeelding: Ian Zelbo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen