Zo kan de iPhone in de toekomst ook Portretvideo’s maken

Lars Paijmans
5 december 2017, 11:25
2 min leestijd
Zo kan de iPhone in de toekomst ook Portretvideo’s maken

Met de Portretstand maakt de iPhone prachtige foto’s met een scherptediepte-effect. Maar wanneer kunnen we deze techniek gebruiken voor video’s? Ook daar komt de techniek namelijk goed van pas.

Lees verder na de advertentie.

Waar blijven de iPhone Portretvideo’s?

De Portretmodus die Apple vorig jaar met de iPhone 7 Plus introduceerde, doet iets bijzonders. Door de dubbele cameralens van de iPhone te gebruiken, maakt de techniek onderscheidt tussen de voorgrond en achtergrond. Vervolgens wordt de achtergrond met de hulp van machine learning extra onscherp gemaakt, zodat het object of de persoon op de voorgrond extra scherp in beeld komt.

Het lijkt dan ook een logische volgende stap voor Apple om deze techniek ook naar video’s te brengen. Er zijn al (prijzige) spiegelreflexcamera’s die dit soort beelden ondersteunen, of je kan het effect simuleren door na afloop de opnames flink te bewerken.

9to5Mac ontdekte zelfs dat deze Portretstand voor video’s zelfs al mogelijk is met de huidige modellen. Iedere portetfoto slaat namelijk een 3D-dieptekaart op van de omgeving, zodat het effect nagebootst kan worden. Door deze software te gebruiken in combinatie met de app AVCamPhotoFilter, kun je het effect simuleren voor video’s. Het nadeel: je hebt er twee iPhones met een dubbele cameralens voor nodig die exact hetzelfde beeld filmen.

Een kwestie van tijd

Het experiment van 9to5Mac is dan ook niet om te laten zien hoe je dit zelf kunt doen. Het is vooral bewijs dat Apple in de toekomst deze functie kan toevoegen aan de Camera-app. Dit hangt echter wel voor een groot deel af van de kracht van Apples A-chip, omdat het op deze manier verwerken van videobestanden heel wat rekenkracht kost. Tegen die tijd kan hopelijk ook de nieuwe Portretbelichting van de iPhone 8 Plus en iPhone X gebruikt worden voor het maken van filmpjes.

Door de Portretstand ook naar video’s uit te rollen, krijgen de mensen die nu al complete films met hun iPhone schieten er een belangrijke nieuwe tool bij. Bovendien is het voor Apple een mooie kans om te benadrukken dat filmmakers de smartphone gebruiken voor hun projecten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7 Plus
Apple iPhone 7 Plus

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu