Waarom het volgens Apple niet uitmaakt dat de iPhone 8-accu kleiner is

Lars Paijmans
15 september 2017, 12:09
2 min leestijd
Waarom het volgens Apple niet uitmaakt dat de iPhone 8-accu kleiner is

Alles in de iPhone 8 en 8 Plus is een verbetering op de iPhone 7 en 7 Plus, behalve het formaat van de accu. Toch hoeft dit niet direct een probleem te zijn.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8 batterij kleiner dan iPhone 7

Nu de iPhone 8 en iPhone 8 Plus eindelijk officieel onthuld zijn, is het tijd om te zien wat Apple aan de binnenkant allemaal veranderd heeft. Omdat elektronische apparaten eerst goedgekeurd moeten worden voordat ze de verkoop ingaan, weten we dankzij deze documenten exact uit welke onderdelen deze nieuwe iPhones bestaan.

iPhone 8 batterij

In dit document is bijvoorbeeld te lezen dat de iPhone 8 2GB aan werkgeheugen heeft en de 8 Plus met 3GB RAM uitgerust is. Dat is niet verrassend, maar wat wel opvalt is de capaciteit van de accu. De iPhone 8 heeft een 1821 mAh-accu, die dus een stuk kleiner uitvalt dan de 1960 mAh-variant in de iPhone 7. Hetzelfde geldt voor de iPhone 8 Plus die met een capaciteit van 2675 mAh ook kleiner uitvalt dan de 2900 mAh in de 7 Plus.

Waarom Apple hiervoor gekozen heeft is niet duidelijk, al kan het met draadloos opladen te maken hebben. De techniek die hiervoor nodig is nemen mogelijk meer ruimte in beslag, zodat er minder ruimte overblijft voor de accu zelf.

Apple stelt consumenten gerust

Volgens Apple ga je dit verschil niet merken. De 8 en 8 Plus hebben ‘soortgelijke’ accuprestaties als de 7 en 7 Plus volgens het bedrijf uit Cupertino. Dat kan kloppen, want de nieuwe A11-chip die in de iPhones verwerkt zit, zou extra zuinig omgaan met de batterij. Tel dit op bij de komst van iOS 11, een update die de software verder optimaliseert om langere accuduur mogelijk te maken.

Hierdoor zal je er in de praktijk waarschijnlijk weinig van merken dat de iPhone 8 batterij kleiner is. Al had het natuurlijk ook fijn geweest als de accuduur er juist op vooruit was gegaan. Wij gaan zo snel mogelijk aan de slag met het nieuwe toestel, zodat we zelf kunnen testen of de accuduur inderdaad gelijk is gebleven. Vanaf vandaag zijn de iPhone 8 en iPhone 8 Plus te pre-orderen in Nederland. In het onderstaande artikel lees je hier alles over.

Lees ook: iPhone 8 nu te reserveren in Nederland: vind de beste prijzen

Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen