Klein aantal iPhone 13-gebruikers heeft last van roze scherm en vastlopers

Bram Lettenmeijer
23 januari 2022, 11:46
2 min leestijd

De schermen van een klein aantal iPhone 13-smartphones kleuren felroze. Hoe dit kan is nog niet bekend, maar wij vertellen je hoe je het kunt oplossen.

Lees verder na de advertentie.

Nieuw probleem: Sommige iPhone 13-schermen kleuren roze

Sommige iPhone 13– en iPhone 13 Pro-gebruikers hebben last van een vervelend probleem: de smartphones lopen vast en de schermen kleuren felroze. De reden van het probleem is niet bekend, maar er is gelukkig een oplossing. Deze is echter alles behalve leuk. Het terugzetten naar fabrieksinstellingen zou het probleem kunnen verhelpen.

Het probleem lijkt gelukkig softwarematig te zijn. Dat schrijft Apple Insider, op basis van foto’s waarop het probleem zichtbaar is. “Als het probleem hardwarematig zou zijn, zou het gehele scherm roze kleuren. Dat is niet het geval – het accu-icoon en het signaal-icoon blijven in de meeste gevallen gewoon wit. Dit duidt op een softwarematig probleem, dat in theorie opgelost kan worden met een update.”

Vastgelopen iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen

Het advies is om altijd te updaten naar de nieuwste iOS-versie, zodra deze beschikbaar is. Heb jij last van een roze scherm op jouw iPhone 13 of 13 Pro? Probeer hem terug te zetten naar fabrieksinstellingen. Dit werkt als volgt:

  1. Open Finder (macOS Monterey of nieuwer) of open iTunes (macOS Mojave of eerder).
  2. Sluit je iPhone aan op de computer.
  3. Activeer de herstelmodus. Hiervoor druk je kort op de volume omhoog-knop en kort op de volume omlaag-knop. Vervolgens houd je de zijknop ingedrukt, totdat je de herstelmodus ziet.
  4. Zoek het apparaat op je computer en selecteer deze.
  5. Vervolgens komt er als het goed is een pop-up in beeld. Kies voor de optie ‘Werk bij’ als je deze te zien krijgt. 
  6. Lukt het niet? Probeer dan stap 3 opnieuw.
  7. Na het herstellen configureer je het apparaat opnieuw.

Het is natuurlijk heel vervelend om al je gegevens kwijt te zijn. Houd dan ook altijd een back-up van je toestel achter de hand. Bekijk onderstaande video om te leren hoe dat moet, of lees onze tip over hoe je een back-up van je iPhone maakt.

Tip: Zo maak je een back-up van je iPhone (Reservekopie)
Bron afbeelding: Apple Insider
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen