De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

iOS 16 is razend populair: staat al op 70 procent van alle iPhones

Piet-Jan Lentjes
12 december 2022, 10:09
2 min leestijd
iOS 16 is razend populair: staat al op 70 procent van alle iPhones

Volgens onderzoek staat iOS 16 al op bijna 70 procent van alle iPhones. Het lijkt erop dat de meest recente iOS-update in de smaak valt bij Apple-gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

iOS 16: bijna 70 procent van alle iPhones heeft de update

Op 12 september 2022 was het zover: toen kon je aan de slag met iOS 16 en de nieuwste update installeren op je eigen iPhone. Opvallend was dat de nieuwste versie van iOS meteen in de smaak viel bij het grote Apple-publiek.

ios 16 installeren

Nu heeft de website Mixpanel onderzoek gedaan op hoeveel iPhones iOS 16 nu geïnstalleerd staat. Volgens hun cijfers is de nieuwste update op 68,90 procent van alle iPhones te vinden. Op dit moment draait nog 24,82 procent van alle iPhones op iOS 15. Zo’n 7 procent heeft zelfs nog een oudere versie van iOS op hun smartphone.

Aarzelingen vanwege bugs

Er zijn inmiddels al meerdere updates voor iOS 16 geweest. Maar toch aarzelen sommige Apple-gebruikers nog om te updaten vanwege bugs en softwarefouten. Zo waren er in de eerste updates van iOS 16 nog steeds problemen met het snel leegraken van de accu en waren er issues met CarPlay.

iOS 16.2 komt er aan!

Inmiddels lijken de problemen op vrijwel alle iPhones opgelost te zijn en kun je binnenkort zelfs aan de slag met iOS 16.2. Deze update brengt weer een aantal toffe nieuwe functies met zich mee.

Zo krijg je de nieuwe app Freeform. Deze app kun je zien als een soort digitaal whiteboard waarop je alleen of samen helemaal los mag gaan. Hierop kun je naar hartenlust tekenen, plaknotities plaatsen, foto’s en video’s laten zien, pdf’s delen en nog veel meer.

Daarnaast krijgt Apple Music ook een toffe karaoke-functie. Nog niet alle liedjes hebben bij de release ondersteuning voor Apple Music Sing, maar er komen steeds meer nummers bij.

Overigens is de release van iOS 16.2 nog niet bekend, maar waarschijnlijk kun je de update ergens deze maand installeren. Misschien zelfs deze week nog.

apple music sing

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu