iOS 16.1.1 is beschikbaar: wifi-probleem eindelijk opgelost

10 november 2022, 10:55
2 min leestijd
iOS 16.1.1 is beschikbaar: wifi-probleem eindelijk opgelost

De nieuwste versie van iOS is vanaf nu te installeren op je iPhone. iOS 16.1.1 lost eindelijk het hardnekkige wifi-probleem op waar veel over geklaagd werd.

Lees verder na de advertentie.

iOS 16.1.1 installeren

Twee weken geleden kwam iOS 16.1 uit en dat ging gepaard met een aantal problemen. iOS 16.1.1 lost deze problemen nu eindelijk op. De update is beschikbaar voor de iPhone 8 en nieuwer, voor alle modellen van de iPad Pro, voor de iPad Air derde generatie en nieuwer en de iPad (Mini) vijfde generatie en nieuwer.

Het downloaden van iOS 16.1.1 doe je zo:

  1. Zorg dat je iPhone- of iPad-accu voor minstens 50 procent is opgeladen, of sluit de lader aan;

  2. Ga naar de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’;

  3. Kies ‘Software-update’ en tik op ‘Download en installeer’.

Bugfixes iOS 16.1.1

iOS 16.1 was een relatief grote tussentijdse update. Hierin zijn zowel live activiteiten als de gedeelde bibliotheek toegevoegd aan iOS. Veel gebruikers hadden na het installeren van iOS 16.1 op hun iPhone opeens last van een wifi-probleem, waarbij de wifi-verbinding op willekeurige momenten werd verbroken. iOS 16.1.1 heeft dit probleem eindelijk verholpen.

Verder bevat iOS 16.1.1 geen grote veranderingen, de update is volgens Apple zelf vooral bedoeld om kleine problemen op te lossen en beveiligingsupdates uit te voeren. De volgende grote update wordt volgende maand verwacht.

Geen grote veranderingen in iPadOS 16.1.1

Vanaf vandaag is ook een update van iPadOS beschikbaar. Ook bij de nieuwe iPadOS-update gaat het vooral om kleine probleemoplossingen en beveiligingsupdates. iPadOS 16.1.1 lost eveneens het vervelende wifi-probleem op, verder geeft Apple geen details over welke problemen er nog meer gefixt zijn.

iOS 16.2

iOS 16.2: grotere update komt in december

De nieuwe versie van iOS staat voor komende maand gepland. De tweede bèta van iOS 16.2 is inmiddels uit, waardoor we ongeveer weten wat we van de volgende update kunnen verwachten.

De belangrijkste toevoeging is de nieuwe Freeform-app, waarin je live samen kan werken aan notities, moodboards en meer. Lees hier welke nieuwe functies je nog meer kan verwachten in iOS 16.2.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Lees hier alle iOS 16-tips:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu