iOS 16.1 heeft een irritant probleem: heb jij er ook last van?

Koen van Ekeren
2 november 2022, 9:58
2 min leestijd
iOS 16.1 heeft een irritant probleem: heb jij er ook last van?

Met iOS 16.1 kreeg de iPhone er meerdere nieuwe functies bij, zoals ‘Live activiteiten’. Maar de software introduceerde ook iets om minder blij van te worden: een veelvoorkomend wifi-probleem.

Lees verder na de advertentie.

iOS 16.1: probleem met wifi

Op Twitter en de forums van Apple Support klagen iPhone-gebruikers volop over een probleem met wifi. Sinds iOS 16.1 zou de verbinding met wifi op willekeurige momenten worden verbroken. In veel gevallen gebeurt dit om de paar seconden. Veel iPhone-gebruikers lijken hiermee te maken te hebben.

‘Ik heb geüpgraded naar iOS 16.1. Mijn wifi-teken verdwijnt steeds en verschijnt vanzelf’, reageert een iPhone-gebruiker op Twitter. ‘Bij mijn iPhone XS Max verbreekt mijn wifi elke 5 seconden’, schrijft iemand. ‘Na het updaten van mijn iPhone 14 Pro Max naar iOS 16.1 blijft de wifi elke 5 seconden loskoppelen, ik word er gek van, kijk er asjeblieft naar’, foetert een ander.

Sommige gebruikers hebben alle netwerkinstellingen op hun iPhones opnieuw ingesteld, maar de reset lijkt niet effectief. Een ander oplossing lijkt er nog niet te zijn. Het is wachten op een kleine tussentijdse update van iOS 16.1 waarin Apple dit probleem verhelpt.

Heb jij ook last van het wifi-probleem in iOS 16.1? Laat het hieronder weten in de reacties.

iOS 16.1

iOS 16.1 is vorige week uitgebracht en was zoals gezegd een grote tussentijdse update. Interessant is bijvoorbeeld de functie Live activiteiten, waarbij je de voortgang van lopende activiteiten op het toegangsscherm ziet. In een artikel lees je over de iPhone-apps die live activiteiten ondersteunen.

Daarnaast introduceerde Apple meer vernieuwingen. Welke dat zijn lees je in een artikel over de iOS 16.1 functies. Inmiddels werkt Apple alweer volop aan iOS 16.2, die opnieuw meerdere vernieuwingen introduceert. Nieuwsgierig naar welke dat zijn? Je leest erover in een artikel over de iOS 16.2 bèta.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu