iOS 11-bug blokkeert Microsoft mail-accounts, zo los je het (tijdelijk) op

Lars Paijmans
20 september 2017, 15:26
1 min leestijd
iOS 11-bug blokkeert Microsoft mail-accounts, zo los je het (tijdelijk) op

Een iOS 11 mail bug laat mensen met een Outlook-, Office 365- en Exchange-account geen mails ontvangen of versturen. Apple is op de hoogte en belooft een fix.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11 mail bug blokkeert accounts

Toen gisteren iOS 11 verscheen, werden over de hele wereld ontelbare iPhones en iPads direct bijgewerkt. Hoewel Apple met tien bèta’s ruim de tijd heeft genomen om de update te testen, blijken er toch nog wat vervelende iOS 11 bugs aanwezig te zijn.

iOS 11 mail bug

Al snel regende het klachten op social media over de email-app van Apple, die spontaan accounts niet meer accepteerde. Zolang je account gehost wordt bij Microsoft is de kans groot dat je tegen een foutmelding aanloopt. Dit treft zowel mail-account van Outlook, Office 365 en Exchange.

“Apple werkt nauw samen met Microsoft om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen”, aldus een verklaring van Apple. “We lossen dit probleem snel op met een software-update.” Ook Microsoft heeft een support-document gedeeld waarin ze aangeven het probleem te erkennen en aan een oplossing te werken.

Een tijdelijke oplossing

Als een tijdelijke oplossing kun je in plaats van de Mail-app die standaard op je iPhone en iPad staat tijdelijk gebruik maken van de Outlook-app voor iOS (link). Deze app ondersteunt de drie maildiensten die in iOS 11 niet goed werken, zodat je alsnog je mail kunt beantwoorden en lezen. Wanneer de update van iOS 11 uitkomt die dit probleem verhelpt is nog niet bekend.

Lees het laatste nieuws over iOS 11

Bron: Apple
Categorieën: Apple, iOS
Thema: iOS 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen