Apple maakt downgraden naar iOS 10.3 en iOS 10.2.1 onmogelijk

Rutger Otto
11 april 2017, 9:09
2 min leestijd
Apple maakt downgraden naar iOS 10.3 en iOS 10.2.1 onmogelijk

Het is anderhalve week geleden dat Apple iOS 10.3.1 uitbracht. iOS 10.3 downgraden is inmiddels niet meer mogelijk en dat geldt ook voor 10.2.1.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10.3 downgraden niet meer mogelijk

Apple onderschrijft iOS 10.3 en iOS 10.2.1 niet meer. Dat betekent dat je niet meer naar deze versies terug kan gaan als je een nieuwere versie van het mobiele besturingssysteem hebt geïnstalleerd. Het is gebruikelijk dat Apple enkele weken na een nieuwe iOS-release stopt met het signeren van oudere versies.

Apple blijft voorgaande besturingssystemen nog enkele weken na een nieuwe release ondersteunen. Gebruikers krijgen op die manier de tijd om te downgraden als blijkt dat de nieuwe iOS-versie voor problemen zorgt. In het verleden gebeurde het wel eens dat toestellen van gebruikers ineens vastliepen na de update, voor hen is dit een redmiddel. Als na een paar weken blijkt dat er geen grote problemen meer zijn, besluit Apple het downgraden te stoppen.

Met deze maatregel hoopt Apple dat zoveel mogelijk gebruikers de overstap maken naar de nieuwste officiële iOS-versie, in dit geval iOS 10.3.1. Dat is ook de veiligste versie.

ios 10.3.1

Zoek Mijn AirPods

iOS 10.3 werd eind maart beschikbaar, maar die versie kreeg na krap een week al een update. De nieuwe versie, iOS 10.3.1, zorgde voor probleemoplossingen en loste een zwakke plek in de wifi-beveiliging op, maar bracht verder geen nieuwe functies. Die zaten al in iOS 10.3. De twee belangrijkste vernieuwingen daarin waren de functie ‘Zoek Mijn AirPods’ en het ‘Apple File System‘.

Met ‘Zoek Mijn AirPods’ sporen eigenaren hun kwijtgeraakte draadloze oordopjes van Apple op. Met een kaartje kun je de locatie weergeven en via de app is een geluid af te spelen om ze te vinden. Het Apple File System is het nieuwe bestandssysteem van Apple waarmee de afzonderlijke systemen voor iOS, macOS, tvOS en watchOS worden gebundeld. Daar merk je niet direct iets van, al wordt je toestel mogelijk iets sneller.

Inmiddels is de tweede bèta voor iOS 10.3.2 uitgerold naar ontwikkelaars. Grote nieuwe functies zijn daarin nog niet bekendgemaakt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu