De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple brengt iOS 10.3.1 uit met bugfixes en verbeterde beveiliging

Erwin Vogelaar
3 april 2017, 19:39
2 min leestijd
Apple brengt iOS 10.3.1 uit met bugfixes en verbeterde beveiliging

Apple rolt een nieuwe update voor iOS 10.3 uit. Er worden geen nieuwe functies toegevoegd, maar toch is het slim om iOS 10.3.1 snel te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

iOS 10.3.1

Nog geen week na de release van iOS 10.3, is de eerste kleine update al te downloaden. Apple heeft namelijk iOS 10.3.1 beschikbaar gesteld. Zoals je van de cijfers kunt aflezen, gaat dit om een kleine update. Specifiek biedt iOS 10.3.1 probleemoplossingen en verbeterde beveiliging. Er worden dus geen nieuwe functies toegevoegd, maar dat betekent zeker niet dat je de update moet laten liggen voor later.

ios 10.3.1

iOS 10.3.1 wordt vanzelf als update aangeboden op je toestel. Als je niet kunt wachten, kun je nu ook direct handmatig controleren of de update er al is. Hiervoor ga je naar de Instellingen-app en kies je voor ‘Algemeen’ en ‘Software-update’. Je iPhone of iPad gaat dan automatisch opzoek naar de nieuwe update. Zodra deze wordt gevonden, druk je op ‘download en installeer’ om iOS 10.3.1 te downloaden en te installeren. De update is deze keer maar 30,2MB groot. Zoals altijd zal je toestel opnieuw moeten opstarten om de update te installeren.

We raden altijd aan om ook deze kleinere updates zo snel mogelijk te installeren, omdat je alleen dan gegarandeerd bent van een veilig toestel. Met deze updates speelt Apple namelijk in op nieuwe gevaren van buitenaf of nieuw ontdekte kwetsbaarheden in iOS. Met de update zorgt je ervoor dat niemand daar misbruik van kan maken.

iOS 10.3

Met iOS 10.3 werden wel enkele nieuwe functies toegevoegd. Zo is het nu mogelijk om zoekgeraakte AirPods weer terug te vinden op een kaart en met behulp van geluidjes. Ook is het goed mogelijk dat je toestel sinds iOS 10.3 sneller aanvoelt. Dit komt doordat Apple is overgestapt op het Apple File System, waardoor de lees- en schrijfsnelheid van apps sneller is.

Ga na welke iOS-versie jouw toestel heeft

Benieuwd op welke iOS-versie jouw toestel momenteel draait? Bekijk dan ons iOS-update-overzicht voor een compleet overzicht en tips voor het bijwerken van de software van je iPhone (of iPad en iPod).

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen