Problemen bij iCloud: andere gebruikers zien je foto’s en video’s

Piet-Jan Lentjes
22 november 2022, 10:02
2 min leestijd
Problemen bij iCloud: andere gebruikers zien je foto’s en video’s

Er zijn behoorlijk wat problemen bij iCloud, maar een issue is toch wel heel nijpend. Andere gebruikers krijgen nu zomaar je foto’s en video’s te zien!

Lees verder na de advertentie.

iCloud problemen: andere gebruikers zien je foto’s

Met iCloud kun je heel makkelijk alle foto’s en video’s bekijken die in je online opslag van je iPhone en iPad staan. Foto’s die je op het ene apparaat maakt, kun je op het andere device bekijken.

Er is inmiddels ook een versie voor Windows, maar jammer genoeg gaat er bij een aantal gebruikers daar behoorlijk wat mis. Zo raken sommige bestanden corrupt en zijn ze niet meer correct te bekijken, maar dat is nog niet eens het ergste.

icloud web beta
iCloud-website

Veel vervelender is dat sommige gebruikers foto’s en video’s krijgen te zien die ze niet eens zelf gemaakt hebben. Het is niet helemaal zeker waar die foto’s en video’s vandaan komen, maar er bestaat een vermoeden dat ze uit de iCloud-bibliotheek van andere gebruikers komen.

Corrupte video’s

Daar blijft het echter niet bij, want er zijn nog meer problemen bij iCloud. Zo zijn er ook klachten bij video’s die specifiek genomen zijn met een iPhone 13 Pro of iPhone 14 Pro.

Deze video’s worden niet op de juiste manier gesynchroniseerd. Sommige video’s zijn dan helemaal niet meer af te spelen of bevatten fouten. Wat helemaal vreemd is: een paar gebruikers melden ook dat er in sommige video’s opeens foto’s van anderen te zien zijn.

iCloud-app voor Windows is het probleem

De problemen lijken alleen voor te komen bij de iCloud voor Windows-app. De recentelijk uitgebrachte iCloud Foto’s-integratie voor Windows lijkt er vooralsnog geen last van te hebben. De iCloud-app voor Windows-gebruikers is gratis te downloaden uit de Microsoft Store. De app heeft op dit moment een gemiddelde rating van 2,9 sterren.

Lees meer: iCloud-foto’s makkelijker bekijken in Windows: nu kan het!

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu