Apples slimme speaker HomePod verschijnt niet meer in 2017

Erwin Vogelaar
17 november 2017, 19:06
2 min leestijd
Apples slimme speaker HomePod verschijnt niet meer in 2017

Apple heeft de HomePod uitgesteld. De slimme speaker met ingebouwde Siri komt nu pas in het begin van 2018 uit, maar nog niet in Nederland.

Lees verder na de advertentie.

HomePod uitgesteld naar 2018

Apple heeft de HomePod niet op tijd klaar voor de feestdagen. De slimme speaker komt namelijk dit jaar niet meer uit. De release stond gepland voor december, maar kan men pas begin 2018 Siri in de woonkamer uitnodigen. Apple zegt nog iets meer tijd nodig te hebben.

Apple brengt de speaker eerst uit in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Wanneer Nederland en België aan de beurt zijn, is nog niet bekend. Het is mogelijk dat dit nog even gaat duren, want eerdere geruchten stelden dat de HomePod net zo slecht verkrijgbaar gaat zijn als de AirPods rond de release.

homepod uitgesteld

Dit omdat maker Inventec Appliances waarschijnlijk maar een beperkt aantal apparaten kan afleveren. In 2018 komt daar ook fabrikant Foxconn bij en dan rollen er dus meer HomePods van de band. Dan is mogelijk een wereldwijde release ook realistisch.

Wat kan ik met de HomePod?

De HomePod is Apples antwoord op onder andere Google Home en Alexa van Amazon. Het is een slimme speaker waar je Siri op kunt bereiken en muziek op afspeelt. Alles draait om praten met de assistent, dus de speaker heeft geen eigen scherm.

Bijzonder aan de HomePod vergeleken met de concurrentie, is dat de focus wordt gelegd op geluidskwaliteit. Zo weet de speaker bijvoorbeeld echo’s uit de omgeving te filteren om zo de audio optimaal naar je oren te sturen.

Alternatief: koop een Google Home

Door deze focus op kwaliteit wordt de HomePod geen goedkope speaker. Het apparaat moet in de Verenigde Staten 350 dollar gaan kosten. Als je iets mindere geluidskwaliteit ook prima vindt, dan is de Google Home een prima alternatief.

De slimme speaker van Google bestaat nu in twee formaten: Google Home en Google Home Mini en werkt prima samen met een iPhone. Zet je toestel tijdens het installeren op z’n Engels en stuur de speaker vervolgens aan via Google Assistent. Dit heb je als iPhone-gebruiker aan Googles slimme speaker.

Een voordeel van Google Home vergeleken met HomePod, is dat Google geen problemen heeft met ondersteuning bieden voor andere diensten. Apple laat je alleen Apple Music besturen met je stem, terwijl Home je bijvoorbeeld ook met Spotify aan de slag laat gaan.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: TechCrunch
Categorie: Apple
Device: HomePod

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod
Apple HomePod
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen